Kezdőoldal » Utazás » Európa » A bécsi adventi vásárban...

A bécsi adventi vásárban szeretnék kártyával fizetni. Mennyit számolnak fel a bankok ilyenkor?

Figyelt kérdés

2019. dec. 8. 14:42
 1/7 anonim ***** válasza:
26%

A bankkértyás fizetés díjmentes.

Ha az a kérdésed hogy a HUF-EUR átváltás hogy megy: a bank az elszámoláskori középárfolyam környékén váltja át.

Nekem az a tapasztalatom, hogy (az OTP-nél) lényegesen nem buktam rajta eddig, bár ezek olyan időszakok voltak, amikor nem ingadozott nagyon az EUR. És én a készpénzes pénzváltást is normális helyen intézem, ahol jó az árfolyam+nem húznak le váltási meg tranzakciós költségekkel.

Tehát a jó váltós árfolyamhoz hasonlítva nem lényeges különbség a bank.

Ha a kp-t is szar helyen váltanád, talán még jobban is jársz.

2019. dec. 8. 16:00
 2/7 anonim ***** válasza:
31%
Nem középárfolyamon számolják, hanem deviza eladásin, az OTP-nél ez valóban korrektebb árfolyam, de vannak kifejezetten pofátlan bankok (pl. Erste) ahol 10 Ft-tal rosszabb is lehet az árfolyam, mint egy jobb pénzváltónál vagy ha mint pl. Revoluttal fizetnél.
2019. dec. 8. 16:08
 3/7 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem ott nem tudsz kártyával fizetni. Legalábbis én úgy láttam.
2019. dec. 8. 16:23
 4/7 anonim ***** válasza:
19%
Kevés helyen fogadják el ott a kártyákat, nem jellemző.
2019. dec. 8. 16:27
 5/7 A kérdező kommentje:
Tavaly is voltam kinnt, és a nagyon sok standon lehetett volna fizetni. Köszönöm szépen a segítséget!
2019. dec. 8. 19:29
 6/7 anonim ***** válasza:
47%
Sok ezer Eurót költesz a vásárban, hogy az eurónként pár fillér esetleges differencia téma legyen?
2019. dec. 8. 20:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem, csak érdekelt, hogy magának a külföldön történő kártyás fizetésnek van-e külön díja
2019. dec. 9. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!