Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hazafelé Dublinból nem ellenőr...

Hazafelé Dublinból nem ellenőrizték az útlevelem/személyit a reptéren. Ez normális? Csak beléptetés van Írországba?

Figyelt kérdés
2019. nov. 24. 12:17
 1/5 anonim ***** válasza:
24%
Mindkét ország EU tag. Mintha Tolna megyéből utaznál Vas megyébe.
2019. nov. 24. 13:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Öhm, nem ez a lényeg, hanem hogy schengeni tag-e, ami nem. Odafelé ellenőriztek is okmányt, csak kifelé nem, amit nem bírok megérteni :D
2019. nov. 24. 13:56
 3/5 anonim ***** válasza:
60%
Lehet tévedés történt, ami azért elég gáz...
2019. nov. 24. 18:46
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Odafelé azért ellenőriztek, hogy az utasok között ne legyen Magyarországra belopakodott migráns. Visszafele pedig ez nem áll.
2019. nov. 25. 11:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Biztos normális, én is ezt tapasztaltam amikor nemrég Dublinban voltam. Hazafelé csak Ferihegyen az érkezéskor volt ellenőrzés, odafelé Ferihegyen és Dublinban is. Nyilván EU-tagokként elég szoros kapcsolat van a két ország hatóságai között, úgyhogy ha egy Írországban körözött személy Magyarországra akarna szökni, akkor a magyarok fel tudják tartóztatni, tehát nincs szükség kétszer is ellenőrizni. Azt, hogy Ferihegyen kifelé is ellenőriznek a magyar hatóságok túlbuzgóságának köszönhető szerintem, esetleg véletlen érvényben maradt valami régi szabály, vagy ki tudja.
2019. nov. 26. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!