Át szeretnék kelni a szerb határon biciklivel. Át lehet menni egyáltalán vele?
Mivel még sose mentem át a határon elmondanátok, hogy hogy zajlik ez pontosan?A táskákat át szokták nézni?
És még annyit, hogy ideiglenes személyit elfogadnak?
Mivel Szerbia nem az unió tagállama, ezért oda nem elég a személyi igazolvány, oda útlevél kell.
Szerencse függő, hogy átnézik-e a csomagokat, van aki átmehet egy intésre(pecsételés után) van akit átnéznek.
"Az EU tagállamainak és a schengeni zóna államainak állampolgárai - 2010. június 12-étől kezdődően - érvényes személyi azonosító igazolvánnyal is beléphetnek Szerbiába. Magyar viszonylatban csak az új, kártyaformátumú személyi azonosító igazolványt fogadják el a szerb határrendőrök.
Érvényes úti okmányokkal rendelkező magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak be Szerbia területére, és ott az első beutazás időpontjától számított 6 hónapon belül összesen, legfeljebb 90 napig tartózkodhatnak, átutazhatnak és kiutazhatnak. "
forrás: [link]
Na utánanéztem, bocsi ha félreinformáltalak, ez a helyes.Friss törvény, ezért nem tudtam . :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!