Fiatalon idegen országban?
mért küldi el a közepén?
szóval amikor már tudtam NÉMETÜL, és hiába vagyok 20, szégyellős és nincs munkatapasztalatom, regisztráltam az összes álláskereső portálra, beadtam a jeletkezésemet mindenhova, és tessék, egy hónapon belül itt állok a munkahelyemmel.
szóval nem nyafizni kell, hanem vagy összekapni magad és önállósodni, vagy sírni kicsit apucinak/anyucinak/pasinak, hogy kerítsen neked valami munkát, mert te magadnak nem fogsz
Hű, jól szétszedtek a kedves válaszadók. :)
Ha történetre vágysz, itt az enyém. Lehet belőle tanulni, ha úgy tetszik.
Én is pont 20 évesen keveredtem ki először Németországba, majd Ausztriába, bár én azt hittem beszélek németül, minden szupi lesz, aztán amikor a kedves vendég megszólított, azt sem sejtettem mivel kapcsolatban kérdezett. Szóval hazamentem a szobámba, felmentem az ams.at oldalára és elkezdtem telefonálgatni, mert éreztem, hogy ez kemény dió lesz így. Szóval kerestem egy olyna munkát, amihez nem kellett közvetlenül a vendégekkel társalogni, csak a kollégákkal. Aztán majd ragad rád a nyelv. Szobalány állást tudnám ajánlani, elég strapás, de ha jó kolléganőket fogsz ki, jó tud lenni. Aztán mehetsz feljebb. 4 évvel később eljutottam odáig, hogy saját albérletet fizetek, van autóm, rendes munkahelyem, ahol tisztelnek, és jól érzem magam itt.
Viszont be kellett járnom alig 20 évesen azt az utat, ahol megaláztak, egy ablaktalan lyukba laktam, 13 órát dolgoztam, nem fizettek ki... A tanulópénz megvolt, szóval a tanácsom csak annyi, hogy vedd magad körbe olyanokkal akik beszélik a nyelvet, kerüld a magyarokat, és minél előbb taluld caak az olyan szavakat amik a munkádhoz kapcsolódnak. A többi menni fog. :) Sok sikert és kitartást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!