Moldova vagy Koszovó a fejlettebb?
Off
Balkáni népzenét kedvelő vagyok.
Ahogy lett itthon netem, keresgélni kezdtem a nekem való zenét. Nagyon meglepődtem akkor a szegényes választékon.
Először nepáli népzenét találtam néhányat, amiből a választék hamarosan néhány százra emelkedett. Ennek elég idegen a hangzása, de azért lett kedvenc zeneszámom onnan is. Később kurd, iraki, meg jemeni népzenei számokat találtam, amik készítéséhez fejlett stúdiók kellenek. Ugyanonnan jönnek a háborús hírek is. Vagy inkább az én tudásom eléggé korlátozott.
Ma már vannak moldován és koszovói albán kedvenc zeneszámaim is. Sajnos az eltűnt, ahol az előadást megzavarja, hogy a fiatalok lövöldöznek ki az ablakon, ahol az utcán lent ott állnak az autók.
Tudom, hogy nem lényeges, de a kaukázusi országok – igaz, technikailag a Európa és Ázsia határán vannak –, de földrajzilag Ázsiához tartoznak. :) Lehet írni, hogy ez mennyire nem lényeges. ;)
Tisztában vagyok vele, azért említettem meg, hogy kiemeljem, hogy még a peremvidékek is jelentősen fejlettebbek.
Amúgy főleg Grúzia meg Örményország teljesen egyértelműen európai országok, sokkal inkább, mint az ázsiai orosz területek jelentős része, szóval nem véletlen, hogy sok a vita arról, hogy hova is tartoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!