Trstenik vagy Zuljana? (Horvátország)
Térképen nagyon hasonló a két település, nagyon szép fekvés, de mindkettő nagyon pici. Mit lehet ott csinálni?
Kocsival mennétek? Mennyi idősek a gyerekek? Miért pont ezt a kettőt nézted ki?
Mali Stonban voltunk az idén, fürödtünk Prapratno strandján és Žuljana strandján is. Trstenikben nem voltunk.
Szerintem elég egyformák ezek a kis falvak. Ston a középkori várfal és a kis városmag miatt hangulatosabb, van egy szép főtere és néhány étterme.
Az általunk megismert partok közül a žuljanai volt a legszebb, az öböl vize hihetetlenül kék és tiszta, a part először "sóderos", aztán a vízben finom homokos, de árnyék nemigen volt. A beach houset keresd meg a google mapson, alatta a fenyőerdő mentén nagyon szép árnyas öblöcskék vannak, a part sziklásabb, de vannak sünök. Gyerekekkel a homokos részt javaslom.
Szép a Peljesac félsziget, hegyes, sziklás, szőlőkkel, egy-egy kis kunyhóval, ahol bort és osztrigát kínálnak.
Igazán turistásnak Trpanj komp melletti utcáját mondanám, illetve Orebičben nem voltunk.
Mi indokolja, hogy egy teljes napot araszoljatok a dugókban 3 kisgyerekkel olyan távoli falvakba, ahol szinte semmi sincs a vízparton kívül?!
(Az esetleges olcsóság ekkora távon már elolvad.)
Az előzőekre reagálva:
emberekkel dolgozom, kicsit besokalltam és szándékosan kerestem apró gyöngyszemeket, Mali Ston 138 fős település a kis strandjával, osztrigatelepeivel és a középkori várfalával tökéletes volt. Van ott három nagyon jó, tengeri étkekre specializálódott étterem. Estefelé láttuk a bácsikat kicsónakázni az osztrigákhoz, szüretelték őket az étterembe vacsorára. Bolt a szomszéd Stonban, 800 m séta a fenyves mentén.
Mi két felnőtt gyerekkel mentünk, a cél Mostar, dubrovniki Trónok harca helyszínek megörökítése és a kabócacirpelés hallgatása volt.
Kicsi gyerekekkel, akiknek a sziklán mászó tarisznyarák, a fagyit dobáló vicces bácsi és a víz alatti halnézegetés a világ, mi is Isztiára mentünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!