Kezdőoldal » Utazás » Európa » Valaki járt már a Triglavnál?

Valaki járt már a Triglavnál?

Figyelt kérdés
Ha igen, meg lehet mászni hegyivezető nélkül és mennyire érdemes?
2019. aug. 7. 15:29
 1/7 anonim ***** válasza:

Van több útvonal is a csúcsra. Egy kis tapasztalat mondjuk nem árt ha van. Nem szükséges egyébként hegyivezető.

Egyedül mész?

2019. aug. 7. 20:31
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem, a faterrel közösen megyünk, tapasztalatunk van, sok hegyet másztunk már meg (mondjuk olyan magasat mint a Triglav még nem) az én kondícióm kifejezetten jó az övé kevésbé
2019. aug. 7. 20:44
 3/7 anonim ***** válasza:
Egy barátnőm (17) is fel tudott menni a testvérével (12) és az apukájukkal talán tavaly vagy max 2 éve. Van tapasztalatuk az igaz, de amúgy nem hegyivezetővel mentek.
2019. aug. 7. 23:32
 4/7 D. Brasco ***** válasza:
78%
Hegyivezető nem kell,viszont gyakorlat edzettseg meg kitartas igen!Főleg ha mondjuk az eszaki oldalrol mentek neki!Ott megjartam mar mind a 3 utvonalat(tomiskova pot/prag/plemenice)Es azok nem ilyen kocatúrásoknak valók!Eleve majdnem 2000m szintet kell menni csak egy iranyba!En azt javaslom hogy mindegy melyik iranybol indultok neki(mert minden oldalrol van utvonal,van ahonnan több is)Legyen 2 napos a tura!Első nap fel a triglavski dom-ig!Ott alvás,majd masnap csucshoditas aztan le!
2019. aug. 8. 08:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Mi tavaly augusztusban voltunk először, 1 napos túrával hajnalban indulva, estére érkezve az Aljazev Domtól a Prag útvonalon. Technikailag nem nehéz, (szemben a Plemenice úttal, amit én nem vállalnék be), fizikailag az, hiszen 1900 szintemelkedést kell teljesíteni. A Tomiskova állítólag hasonló. Mondjuk ha Tátrában Rysy, Kriván, vagy mondjuk Schneeberg a szurdok felől megvolt már, akkor ez több ugyan, de teljesíthető egy nap alatt is.

Egy kevésbé meredek, de hosszabb, még egy nap alatt is teljesíthető útvonal délkeletről a Rudno Polje parkolóból (ami 1300 m-en van, szemben az Aljazev Dom 1000 m-en). Én ha több napot szánnék rá, akkor Bohinjból mennék a Triglav tavak felé, ez jóval hosszabb, de szép útvonal (a tavaknál jártam már, de akkor a csúcson nem).

Amit mindenképpen vigyetek, az a sisak. Sokan nem visznek, pedig a Kis-Triglav előtti szakaszon sokan vannak, simán a fejedre rúghatják a köveket.

2019. aug. 8. 09:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Ja, még pár dolog:

Szerintem hegyivezető nem szükséges, ha van elég tapasztalatotok hegyi túrázásban, akkor azért nem, ha meg nincs, akkor nem ezen a helyen kellene beletanulni, hanem valami rövidebb túrán.

Ha a hosszúhétvégén mentek, és az időjárás is engedi, akkor magát a csúcsot a fenti menedékháztól ne vasárnapra, hanem hétfőre időzítsétek, mindig sokan vannak, de hétvégén többen, és még több embert kell kerülgetni.

2019. aug. 8. 09:31
 7/7 A kérdező kommentje:
1000-1500 szintemelkedéseket már mentünk egy nap, a Tátrában, de az Alpokban még nem voltunk
2019. aug. 8. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!