Valaki járt már a Triglavnál?
Van több útvonal is a csúcsra. Egy kis tapasztalat mondjuk nem árt ha van. Nem szükséges egyébként hegyivezető.
Egyedül mész?
Mi tavaly augusztusban voltunk először, 1 napos túrával hajnalban indulva, estére érkezve az Aljazev Domtól a Prag útvonalon. Technikailag nem nehéz, (szemben a Plemenice úttal, amit én nem vállalnék be), fizikailag az, hiszen 1900 szintemelkedést kell teljesíteni. A Tomiskova állítólag hasonló. Mondjuk ha Tátrában Rysy, Kriván, vagy mondjuk Schneeberg a szurdok felől megvolt már, akkor ez több ugyan, de teljesíthető egy nap alatt is.
Egy kevésbé meredek, de hosszabb, még egy nap alatt is teljesíthető útvonal délkeletről a Rudno Polje parkolóból (ami 1300 m-en van, szemben az Aljazev Dom 1000 m-en). Én ha több napot szánnék rá, akkor Bohinjból mennék a Triglav tavak felé, ez jóval hosszabb, de szép útvonal (a tavaknál jártam már, de akkor a csúcson nem).
Amit mindenképpen vigyetek, az a sisak. Sokan nem visznek, pedig a Kis-Triglav előtti szakaszon sokan vannak, simán a fejedre rúghatják a köveket.
Ja, még pár dolog:
Szerintem hegyivezető nem szükséges, ha van elég tapasztalatotok hegyi túrázásban, akkor azért nem, ha meg nincs, akkor nem ezen a helyen kellene beletanulni, hanem valami rövidebb túrán.
Ha a hosszúhétvégén mentek, és az időjárás is engedi, akkor magát a csúcsot a fenti menedékháztól ne vasárnapra, hanem hétfőre időzítsétek, mindig sokan vannak, de hétvégén többen, és még több embert kell kerülgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!