Kezdőoldal » Utazás » Európa » Románia és Bulgária autópálya...

Románia és Bulgária autópálya matrica?

Figyelt kérdés

A két országban hogyan működik az autópályás rendszer?

Ez az e-matrica ez milyen?

Megrendelem neten, és kész is? A határon mit kérnek? A telefonon elkezdem mutogatni ott nekik a visszaigazolást, vagy mi?

Vagy inkább vegyek a határ előtt egy benzinkúton?

2019. aug. 2. 11:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Pont idén voltunk Bulgáriában....

Szerbiából mentünk, Romániát jobbnak láttuk kihagyni teljesen. De a határ után 2 kisebb matrica árus volt (1 volt csak nyitva..) és a benzinkutakon nem lehetett matricát kapni.

Szerencsére január óta az e-matrica ott is életbe lépett. Szerintem az sokkal egyszerűbb is. Az autópályára való felhajtás után LEGKÉSŐBB 1 órán belül meg kell venni a matricát.

Van egy hetes, hónapos stb stb stb. Nem is olyan drága.

Email címre küldenek visszaigazolást amit ki lehet nyomtatni. Bár én csak elmentettem telefonon.

A kamerák valószínűleg a rendszám alapján mérik, hogy kinek van matricája, így pl legalábbis nekünk egyszer sem kellett ezt megmutatni senkinek sem.

Ja és ha jól olvastam még akkor, akkor utazás előtt 1 hónappal már meg lehet venni az e-matricát.

Ha kérdésed van és esetleg tudok válaszolni, szívesen segítek :)

2019. aug. 2. 20:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha lehetőséged van rá, Romániát kerüld el! Nagyjából 0 autópálya, az utakon pedig bolondulás van, mindenki úgy megy, mint az őrültek.

Autómálya matrica nincsen, viszont útdíjat kell fizetni. A határnál nem kérik a visszaigazolást, viszont nagyon sok helyen vannak felszerelve ellenőrző kamerák, és rendőr is ellenőrizheti. Ha jól tudom, számtábla alapján.

2019. aug. 2. 21:43
 3/5 A kérdező kommentje:

Akkor ennél az e-matricás dolognál tulajdonképpen semmi kézzel fogható matricát nem is kapok? Ha január óta van azóta teljesen elfogadott lett ez is gondolom. Akkor a határnál nem is kell semmit sem felmutatni, max a visszaigazolást elmentem biztos ami biztos.

Köszi a válaszokat!

2019. aug. 3. 00:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Illetve leginkább az első válaszadótól kérdezném, hogy mennyire volt bonyolult az átjutás a határon? Tudom ez szituációtól is függ, de úgy általában.
2019. aug. 3. 00:26
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondanám bonyolultnak.. annyi, hogy a szerbek pecsételtek is az útlevelekbe és nagyon alaposak voltak. Után a bolgár határig is teljesen állt a sor. Nekünk 2 óra volt itt átjutni. Aztán utána jött a sikertelen matrica vásárlás a határ után az plusz 1 óra volt... és akkor ezek után inkább megvettük az e-matricát :D

Mi a tengerpartra mentünk (gondolom ti is...vagy hát nem tudom) de Szófia körül valahol pár km pedig macskaköves út volt. Az eredetit most újítják és így eltereltek arra az útra, de ott van rögtön az is. Szóval nincs plusz távolság, csak az időt egy kicsit megdobja, mivel buszok, kamionok minden arra megy... de összességében ki lehet bírni, mert tényleg nem olyan hosszú az a táv. És ezt meg a határt leszámítva teljesen rendben van az egész út :)

2019. aug. 3. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!