Kezdőoldal » Utazás » Európa » Menyibe kerülne egy hét Ausztria?

Menyibe kerülne egy hét Ausztria?

Figyelt kérdés

három-négy napra szeretnénk hármasban a lányunkkal kimenni Ausztriába egy kicsit kikapcsolódni. Még nem voltunk soha a sógoréknál, és nem igazán tudom, hogyan is kellene elkezdeni a keresgélést. Neten próbálkozom, nem túl sok sikerrel. Nem lennének ötcsillagos igényeink, csupán szép, tartalmas kiruccanást szeretnénk, és nem volna egy hátrány, ha nem lenne egy vagyon.

Örülnék, ha megosztanátok esetlegesen személyes tapasztalataitokat.

köszönöm előre is.

2010. júl. 11. 20:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Sógorékkal én sem tudom hogy tudod megszervezni de: :)

Voltam Bécsben, voltam Salzburgban. Nekem Bécs kevésbé tetszett, Salzburg viszont mesés volt. Nagyon közel volt az alpok, és ott nem mindig kirándulhat az ember. Aztóval is nagyon szép (lehet) a Großglocher (straße). Nekem nagy élmény volt.

A szállást a venere.com -on keresztül intéztük.(már több külföldi szállást is rajtuk kereszül intéztünk és nem volt eddig probléma). Árilag 25EUR/fő/éj-el körül lehet kapni egy 3 csillagos szobát. Van egy TV ágy esetleg tusoló a szobában, hűtő és kb ennyi. De nekünk elég volt igénynek.

Esetleg el is oszthatnátok az napokat. 2-3 éjszaka a Salzburg és környéke, 1 éjszaka Wien... Az alpokban is lehet aludni van egy helység a Großglocher straßen talán Flush a neve (vagy Fush? megtalájátok ;) ). Igazi hegyvidéki osztrák-svjáci hangulatú város. Vannak szállások ott is. A lényeg hogy fogaljátok le mihamarabb, mert minél sürgősebben kell a szállás annál drágább.

Remélem tudtam vmit segíteni :)

2010. júl. 15. 01:06
 2/6 anonim ***** válasza:

Kinn a tájékoztatás professzionális, ahol voltunk mindenhol beszélték az angolt. Segítőkészek voltak, szóval le a kalappal. (kicsit az autós közlekedési táblák későn vannak kitéve, (ill. túristalátványosságok nem mindig vannak feltüntetve ha autóval megy az ember szóval ott észnél kell lenni), de az autósok toleránsabbak, nyugodtabbak...)

Nincs hajléktalan, nincs „brazil”... jobb az életfelfogás... a 2€ újságot becsületkasszásan is vehetsz (ami nálunk elképzelhetetlen :P)...

2010. júl. 15. 01:12
 3/6 anonim ***** válasza:

utólag elolvasva sógorékhoz mentek (nem velük)...

Így viszont adott minden.

Benzint ki tudjátok számolni, szállás elintézve. A programokat meg majd ismerik ők :)

De Salzburg és az Alpokot akkor is ajánlom. :)

2010. júl. 15. 01:17
 4/6 anonim válasza:

Milyen sógorékról beszéltek? :D

Ezt gondolom, képletesen értette a kedves kérdező, csak lehagyta az idézőjelet. Az osztrákok a mi sógoraink (többek közt történelmi okoból is, valamint szomszédos a két ország).

Amúgy én a családommal rendszeresen visszajárok Ausztriába és csak ajánlani tudom! Lenyűgözőek a városok, a kis falvak, a friss levegő, a tisztaság, az emberek szeretete. Ha már elhagyjuk a határt, azonnal észzrevehető, mennyivel és mennyiben másabb Ausztria, mint a mi kis hazánk.

Ajánlom neked közép-Ausztriát (Zell am See, Maria Alm és környéke), közel van a Gloßglockner és durván 80 km-re fekszik Salzburg. Mi legutóbb Kufsteint is meglátogattuk, az osztrák-olasz határnál fekszik a város, ha arra elmentek, érdemes meglátogatni a kufsteini várat (ott raboskodott Kazinczy is.)

Szerintem ne Bécsbe menjetek, ha már kiutaztok, a főváros amúgy sincs túl messze tőlünk, oda bármikor elmehettek.

Karintiának is vannak csodaszép részei, gyönyörű síparadicsom, akár felvonózhattok is, azt már régóta kiakarom próbálni. :)

Ha nagyobb városokba akartok ellátogatni, ott van Linz, Gratz, St. Pölten, Amstetten (a rém miatt érdekesség lett :D), vagy a kicsit távolabbi Innsbruck (na ott még nem jártam, de célom).

Van egy kis beugró rész kb. Ausztria közepén, az német terület, Bad reichenhall, tipikus fürdőváros, gyönyörű sétálóutcával, Mozart-kávézóval. :) Oda is érdemes ellátogatni.

Egy hete se voltam kint, most egy napra mentünk, az úticél Eisenstadt volt most, itt a közelben. Már az is önmagában lenyűgöző, pedig alig van pár 10 kilóméterre a határtól.

Mindenképp ajánlom Ausztriát! Gyönyörű hely, garantáltan nem fogjátok megbánni!

Ha bárminemű kérdésed még akad, csak nyugodtan, válaszolok! :)

18/L

2010. júl. 15. 02:00
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek! :)

Igazad van 02:00, valóban lemaradt az idézőjel a "sógorék" -ról! :)

mindenképpen érdemes előre lefoglalni a szállást? vagy azt inkább ne kockáztassuk? Mennyire "sűrű" a turista így Augusztus elején, egy félre eső, nem feltétlenül autópálya menti falucskában?

2010. júl. 15. 08:19
 6/6 anonim válasza:

Előző vagyok. :)

Szerintem nyugodtan lefoglalhetjátok, vannak hangulatos kis apartmanok, hotelek, ahol nincs nagy tömeg és turista. Utazási irodába menjetek be és kérjetek Ausztriával kapcsolatos katalógust. :)

Augusztusban lehet mi is megyünk majd megint, bár most Olaszország van célba véve, tavaly átmentünk Jesoloba Ausztriából, hát nem volt rövid táv. :D

Aug. környékén sok a turista, de a kisebb falvakban nem igazán, leginkább németek, olaszok vannak, elvétve egy-két holland, francia, ill. angol. :) Sok az idős, akik elmennek relaxálni, pihenni az Alpokba, jót is tesz nekik a friss, hegyi levegő. Bár kinek nem? :)

2010. júl. 15. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!