Mennyi pénzzel vágtál neki Amerikának?
Most látogatott meg az unokahúgom Angliában( én itt élek kint egy angol vidéki városban)Az unokahúgom nemrég tette le otthon a felsőfokú angol nyelvvizsgáját..De itt kint voltak gondjai a megértéssel..Sokszor kellett segítenem egyszerű mondatoknál is..Nem az ő hibája,hiszen sokszor annyira szlengesen beszélnek,és néha "elharapják" a szavak végét,és sokan nem értik meg..(Én 4 éve vagyok kint ,és még én is pislogok néha)
Viszont munkát csak úgy találsz ha társalgási szinten tudsz kommunikálni..Ma nem könnyű melót találni..Ha úgy döntesz ,hogy megpróbálkozol Angliával,nem árt anyagilag úgy feltankolnod,hogy legalább 1-2 hónapot belekalkulálsz,hogy esetleg addig nincs melód...és haza útra is maradjon arany tartaléknak..
Ha Angliaban tanulsz angolt, akkor az nem fog sokat segiteni Amerikaban, ami a tarsalgast illeti, mert a ketto Eg es Fold. A legtobb amerikai nem erti meg teljesen a brit angolt. De penzgyujtesre, szokincsbovitesre mindenkepp jo lesz Anglia.
En amikor kijottem, nem utkoztem nyelvi nehezsegekbe. Egy dolgot volt nagyon nehez megszoknom. Az embereknek itt sokkal lazabbak a kapcsolatai, csak magadra szamithatsz, mert meg a csaladtagok sem nagyon segitenek, alig ismerik egymast, nincsenek melyebb beszelgeteseik. Egy magyar ember szamara ez a dolog elegge furcsa, elfogadhatatlan. 100%-ig onallonak kell lenned, nem tudsz senkire sem szamitani. Persze itt nem anyagi tamogatasra gondolok, hanem arra, hogy egyszeruen nincs kire szamitanod talan a legnagyobb bajban sem, mert lehet, hogy a rokonoknak, ismerosoknek a penz, ido fontosabb, minthogy megmozduljanak erted. Szerintem ez nagyon szomoru es a mai napig nagyon nehezen tudom ezt megerteni, de ez itt igy mukodik. Massal sosem volt problemam es szeretem az itteni embereket, felfogast. Nem voltak beilleszkedesi problemaim. Azt utaljak, ha valaki idegenkent tekint magara, es akkor idegenkent is kezelik. Mivel nem szeretik az olyan embereket, akik nem asszimilalodnak, nekik biztos, hogy nehezebb. Szoval meg kell probalni beilleszkedni es akkor nem nehez.
Kimenni Amerikába nem egyszerű.
Az első probléma maga a bejutás, melyhez vagy vízum kell, vagy ESTA beutazási engedély, melyet az utazás előtt kell beszerezni.
Ez persze nem jelenti azt,hogy az emigration office be is enged.Indokolás nélkül megtagadhatja a belépést.
Ha tehát dolgozni szeretnél, ahhoz olyan vízum szükséges.
Egyéb esetben illegális a tevékenység.Ha nincs ismerős akihez kimenj és nem segítenek neked, csak nagy szerencsével tudsz elhelyezkedni.
Egy albérlet rezsivel a helytől függően minimum 500-1500 dollár.Az élet nem túl drága az ottani keresetekhez viszonyítva 1000 dollár elég egy hónapra spórolósan persze kevesebb is.Például egy kínai büfé ebéd kb 10 dolcsi.
Most jön a neheze.
Közlekedni muszáj, mert valahogy el kell jutni a munkahelyre, viszont számtalan helyen még járda sincs annyira elterjedt az autóval történő közlekedés.
Ehhez azonban autó kell és jogosítvány (ID)Az előbbi megvehető, az utóbbihoz azonban ma már kellene egy szociális szám és egy munkavállalási engedély.
A többi már megy mint a karika csapás.
Na most,ha agysebész vagy, akkor egész más a helyzet.
A viccet félretéve ma már piszok nehéz csak úgy kimenni és elhelyezkedni, nagyon megszigorították a szabályokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!