USA-ban vásárolt dolgokat hogy tudom hazahozni?
Simán nagybőröndben hazahozhatom őket? Miért kellhet vámon fizetni.
Terveim szerint ha veszek valamit, azok ruhák, könyvek, különleges kaják a rokonoknak leszenk, meg ilyen kis szuvenírek.
Ha kis szuvenírek lesznek, ne aggódj.
Ha meg nekilátsz ájfonokat csepészni, rossz helyen tetted fel a kérdésed.
Az arcimket vedd le minden darabrol, az oridzsi dobozt dobd ki, beteszed a borondbe es a kutya nem fog vele foglalkozni.
Nincs kozvetlen jarat BUD es USA kozott, vagyis valoszinu, hgoy egy europai varosban lesz az atszallasod igy Budapestre mar egy unios orszagbol erkezel, ahol nincs vamellenorzes. Persze szuroproba szeruen kivehetnek a sorbol (nagyon ritkan fordul elo) es ilyenkor atvizsgaljak a csomagodat. Ha olyat talalnak benne, amirol nem tudod elhitetni veluk, hogy a sajatod es mar utazas elott is nalad volt, akkor arra kivethetik az adot es kifizettetik veled, de ez bazi markas/draga dolgokra vonatkozik vagy muszaki cikkekre, de azokat meg siman be tudod ugy vinni, hogy ugy nezzen ki, hogy mar utazas elott is nalad volt.
Gyari csomagolt kajakat, konyvet nem vamolnak meg.
Ameriikába és ból ételt vinni tényleg necces. Azt pl tudom, hogy a hús szállíttatást nem igen szeretik (mondjuk befelé tudok példát, haverral a párizsis szendvicset kidobatták repülőút végén), de többi nem gázos.
Én fél bőrönddel mentem ki kb, és mivel nagyon leértékelt de nagyon márkás dolgokat vettem outletben, így szerintem majd 1000 dollárnyi plusz dologgal repültem haza :D Szóval ruhák, könyvek, stb nem igen baj, ha mindenből úgy veszel, hogy fel sem merül hogy nem személyes használatra.
Tőlem reptéren (nem amerikai oldalon) csak szóban kérdezte a biztis hogy "van-e bármi elvámolni valóm", de semmi
"Nincs kozvetlen jarat BUD es USA kozott,"
De van, New Yorkba és Chicagóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!