Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Milyen papírokra van szükségem...

Milyen papírokra van szükségem, ha Amerikába szeretnék utazni?

Figyelt kérdés

Terveznék 1-2 hónapot kimenni Amerikába, de ezelőtt még sose voltam. Nem tudom milyen papírokra van szükség. Hol kell intézkedni? Mennyi időt venne igénybe?

Köszönöm, ha bárki is válaszol!

L

2019. márc. 17. 21:02
 1/6 anonim ***** válasza:
megis melyik amerikaba?
2019. márc. 17. 21:35
 2/6 A kérdező kommentje:

Bocsánat, azt nem írtam! Két úti célon gondolkodom.

Az egyik Florida a másik Los Angeles. És a két állam között pedig jönnék-mennék.

2019. márc. 17. 22:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Útlevélre mindenképpen szükséged lesz, nemcsak az utazáshoz, hanem a jegyvásárláshoz is, ezt a kormányablakban tudod igényelni, kb. egy hónap alatt van kész.

A repjegyeidnél fontos, hogy amikor belépsz az Államokba, legyen nálad a visszaút jegye is (ha esetleg külön veszed, vagy korábban szereznél beszállókártyát), mert amikor belépsz az Államokba, be kell mutatnod, hogy nem kiköltözni tervezel.

Szükséged lesz még egy ESTA nevű dokumentumra, az esta.gov oldalon tudsz igényelni, kb. 1 nap alatt kész van. Ez egy 2 évig tartó engedély arra, hogy az usa területén tartózkodhass egyszerre max. 90 napot.

Nem kötelező, de jó, ha van egészségbiztosításod is, azt a neten tudsz kötni. Amerikában ugye egy orvosi kezelésnek (ha netán bajod esne) csillagászati ára van, szóval semmiképpen sem árt csináltatni egyet.

2019. márc. 18. 00:09
 4/6 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Útlevelem van és még 2 évig szerencsére érvényes.

Az ESTA-rol hallottam. Holnap jobban utána járok, a pontos intézésének. Az égészsegbiztosítás kiment a fejeből, de az tényleg nagyon fontos!

Köszönöm, hogy emlékeztettél és a válaszod is! :-)

2019. márc. 18. 00:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Arra figyelj ha nem idén hanem jövőre mennél, hogy az útlevélnek a hazatérés után még fél évig érvényesnek kell lennie, amúgy be sem engednek az országba. Nekem pl idén a régi útlevelem kb 2 héttel csúszott ki a fél évből (azaz márciusi visszaérkezéshez képest augusztus közepéig volt jó), ezért újat kellett csináltatnom még előtte.
2019. márc. 21. 10:36
 6/6 A kérdező kommentje:

Rendben! Kalkulálom majd a hónapokat, de úgy néz ki beleférek az időbe! :-)

Köszönöm a segítségeket! :-)

2019. márc. 22. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!