Őrölt pirospaprikát szabad kivinni Amerikába?
nem baj ha nem tudjatok, de akkor miert valaszoltok?
Tilos behozni az USAba gyumolcsot, zoldseget es husarut. Se banan, se alma, se paradicsom, semmi friss arut mert a feluleti korokozok veszelyt jelentenek a helyi termesre. Ezeket a kutya kiszagolja es kidobatjak veled ott a repteren, amikor megerkezel.
Husarut a kergemarha kor miatt tilos, vagyis szalami, kolbasz, sonka, stb. mind tilos. Persze en is ismerek olyat, aki 2 rud Pick szalamit hozott magaval, szerencseje volt, meguszta, de ha megtalaljak kidobjak. Sot, ha megkerdezik van-e nalad valami es azt hazudod hogy nincs es megis megtalaljak, akkor meg meg is buntethetnek (kb. $300).
Fuszert (gyari csomagolt), kekszet, csokit, sutit, lehet hozni. En itt elek, rendszeresen utazok es hozok magammal pilota kekszet, Balaton szeletet, Duna kavicsot, anyu sutotte beiglit, nagyi elrakott eper lekvart, pirospaprikat, daralt (vakumcsomagolt) makot, stb. Ezeket mind be lehet hozni az orszagba.
2x allitottak meg eddig, egyszer a fagyasztott gesztenyepuret akartak megvizsgalni de tovabb engedtek, egyszer pedig a bananhejat szagolta ki a bloki a szatyromban (meg a gepen megettem a banant es a hejat elfelejtettem kidobni es amig vartam a borondre a szalag mellett a kutya leult mellem.)
Amugy pirospaprikat lehet itt is kapni, kis femdobozba van es ra van irva, hogy Pride of Szeged ;)
Köszönöm!
Utolsó, elég a zacskós csomagolás vagy inkább dobozost?
Ahogy előttem írták őrölt pirospaprikát vihetsz ki, nem őrölt paprikát nem vihetnél ki a károkozók miatt.
Én inkább a dobozost választanám, az nem nehezebben sérül meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!