Van olyan cég, vagy program, ami főiskola levelező
tagozat mellett közvetít diákokat az USA-ba?
Figyelt kérdés
Pár hónapra szeretnék kimenni dolgozni.
Amiket eddig találtam csak nappalis diákokkal foglalkozik.
Volt esetleg valaki kint levelezős diákként?
2010. jún. 19. 12:48
1/8 anonim válasza:
Ilyen program nincs, és nem is lesz, mert erre nem adnak vízumot.. Más országokban viszont lehetséges dolgozni. PL. Ausztrália még érdekes lehet, ha EU-ból eleged van :)
2010. jún. 19. 16:30
2/8 A kérdező kommentje:
Szóval akkor semmilyen előnnyel nem jár, hogy bár csak levelezőn, de van tanulói jogviszonyom?
Igazából nem a pénz miatt mennék, valami önkéntes jellegű munka is jó lenne, ha csak a költségeket állják (utazás, szállás, kaja) + pár hét szabadidő mikor lehet utazgatni.
Magán úton már dolgoztam 2 országban az EU-n belül, csak ugye az USA-ba kéne valamilyen jogcímen vízum.
Esetleg valami ötlet?
2010. jún. 19. 17:14
3/8 anonim válasza:
hát az USA-ba mehetsz turistaként is. 3 hónapig maradhatsz. járhatsz nyelvtanfolyamra, lakhatsz egy amerikai családnál, vagy bármit csinálhatsz. szerintem ha nem a pénz kell, akkor menj turistaként.
2010. jún. 19. 19:06
4/8 anonim válasza:
utolsó vagyok:
más vízumra jelenleg nem vagy jogosult, szóval ez az egyetlen lehetőség. manapság már nagyon nehéz az USA-ban munkát vállalni, a többség számára lehetetlen, letelepedni meg főleg :(
2010. jún. 19. 19:09
5/8 anonim válasza:
En is ugy tudom, hogy az ilyen cegek, amik a sulin keresztul kuldenek ki, nappali tagozatos jogviszont kovetelnek meg...meg a CCUSA is. Szerintem au-pairkedesre van a legjobb eselyed. 1 evre szoktak jonni altalaban. Ott csak azt nezik alt., hogy alkalmas legyel meg legyen jogositvanyod, erkolcsi bizonyitvany, tanfolyam es ott meg fizet is a csalad, hogy par orara suliba jarj hetente.
2010. jún. 22. 05:01
6/8 anonim válasza:
Amugy szerintem is az a legegyszerubb, ha csak turistaskodsz. Ha csak meg akarod nezni az orszagot, az a legjobb mod.
2010. jún. 22. 05:03
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Én úgy vagyok vele, hogy oda min. 3 hónapra érdemes kimenni, hogy kicsit belekóstoljon az ember az ottani életbe... Turistaként meg 3 hónap elég húzós lenne anyagilag. Szóval ezért keresek olyan megoldást ahol legalább a szállás, kaja meg van oldva.
2010. jún. 22. 08:21
8/8 anonim válasza:
Akkor sztem vagy au-pairkedes vagy nem tudom, hogy mi lesz a szakmad, de akkor azzal, ha kelendo, munkavallaloi vizumot kellene probalnod kerni. Persze, nem tudom, hogy mit tanulsz, hogy lehetne-e hasznalni. De az utobbi megoldas evekbe is telhet es egyaltalan nem biztos, hogy sikerul. 3 honapert az nem igazan eri meg. En inkabb az au-pairkedest probalnam meg a helyedben...akkor suliba is jarsz, amerikai csaladnal laksz, akik biztositjak az ellatasod, szallasod, meg penzt is keresel. Tudtommal van szabad nap minden heten, szoval nem egy nehez rabszolga munka. Ha lany vagy, jol felkeszit az anyasagra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!