Mikor érdemes Floridába utazni?
Nos, nemrég ért véget e nyári nyaralásunk, de már a következőn töröm a fejem.
Szégyen vagy sem, de 43 évesen még nem jártam az USA - ban, ezt jövő évben szeretném orvosolni. Mivel van egy négyéves kislányunk, a "sunshine state" - re gondoltam úticélként, mondják, ott mindenféle csinnadratta van a gyerekek számára.
Igen, tudok guglizni, angolul is tudok, más oldalakon is kutakodom, de érdekelne mindenféle személyes tapasztalat. Pl. amit a kérdésben is megfogalmaztam: mikor érdemes menni? Az év mely szakában? Hőség/csapadék/tömeg/hurrikán szempontokból.
Illetőleg bármilyen tapasztalatot szívesen veszek ami fontos tudnivaló egy tengerentúli utazás alatt. Európát már keresztben - hosszában bejártam, de erre szeretnék lelkiismeretesen felkészülni.
A hurrikánszezonról hallottál, hurrikán videókat valószínűleg minden évben látsz. Tehát lehet emléked arról, hogy szeptember-októberben ott bármi lehet.
Nyáron tud rekkenő hőség lenni, de szerintem azért teljesen fölösleges átutaznod egy óceánt nyáron, hogy ott nyaralj meg azt mondhasd, sunshine state.
Időjárás: [link]
Én decemberbenn jártam ott, fürödtünk az óceánban és ment a légkondi.
Nyáron 40-45 fok van, a végén-ősz legelején hurrikán szezon. Párom nagyszülei júniustól szeptemberig Magyarországon vannak, mert sokkal jobb a klíma.
Mi novemberben megyünk ki látogatóba, akkor is 25 ok körül lesz, meleg, de nem hőség.
Köszönöm a válaszokat. Én eredetileg április - május környékére gondoltam, de ezt a novembert is fontolóra veszem.
Természetesen nem sznobizmusból szeretnék elmenni, hogy elmesélhessem, hogy itt strandoltunk. Nem is vagyok a beach - en koktélokat kóstolgató fajta. Úgy szoktuk csinálni, hogy egy nap kirándulás, nézelődés
En itt elek Floridaban. Juniustol szeptemberig - oktoberig hoseg es magas paratartalom. A para az amit a legjobb elkerulni. Kirandulni, meg vidamparkba menni nem jo olyankor, ragadsz es izzadsz. Minden nap esik az eso atlagosan.
Marciustol majusig altalaban jo az ido, kevesebb a para, es kellemes meleg van. Bar iden marciusban meg nem lehetett nagyon a vizbe menni, de ez valtozo. Kivalo ido a vidamparkokhoz. Disney nagyon draga, Busch Gardens jobb arban van, foleg hogy az egyben vidampark es allatkert is.
Hurrikanok osszel szoktak lenni, de teljesen kiszamithatatlanok addig amig kozel nem ernek.
Telen viszonylag jo ido van, valamikor pulcsis, kabatos ido, de nincs para es erdekesek a palmafak a karacsonyi egokkel. :)
A tomeget a parkokban a legjobban hetkoznap es nyitas utani orakban tudod elkerulni, de itt mindig vannak turistak.
Olyanról halottam már hogy van valami New Yorki ember de lehet hogy több is akik a telet mindig Floridába töltik, mert még New Yorkban kemény tél van addig Floridába ilyen 20-28 fok szokott lenni de a nyár az nagyon meleg ilyenkor nem nagyon érdemes menni én olyan november és decemberbe mennék, képzeld sok embert ismerek aki még nem járt az USA -ban, akkor most nekik is szégyen??
Tenerifén is voltál már? szerintem oda is érdemes el menni, szerintem én azért egy 4 éves gyereket nem vinnék magammal, főleg nem amerikába, ha minden képen vinnéd akkor még várnék ezzel pár évet.
Előző vagyok, most nézem hogy mi a neved :-D névről ismerlek, sofőr vagy, tudhatnád akkor hogy milyen veszélyes a világ egy 4 éves gyereknek, de ha mindenképp úgy döntesz hogy Florida akkor legalább 2 hétre érdemes el menni, 1 hét az nagyon kevés főleg gyerekkel.
Sok sikert és jó utat.
6. - 7.
Köszi a válaszokat. Tenerifén nem, de tavaly voltunk Madeirán - a szomszédban - és nem volt különösebb gond, és akkor még csak 3 éves volt. Gyerekkel nem olyan mint csak kettesben, ez kétségtelen, de nem is tudnék nélküle menni. Nagyon ügyes kislány, most voltunk autóval Görögországban, 10 óra (odafelé 16 a határok miatt) menetidő és egész jól bírta, úgyhogy talán nem lesz gond a repülés. Ha egy mód van rá direkt járatot nézek Bécsből, de ha kell kimegyek Frankfurtba és onnan, majd még osztok - szorzok. Az átszállás macerás, tapasztaltuk Madeirába menet.
Épp azért járom körbe a dolgot alaposan, hogy ne legyen nehézség. Lehet, hogy csak '20 - ban kerül rá sor, majd meglátjuk, asszony vonakodik - mi még úgy nőttünk fel, hogy örültünk, ha eljutottunk a Balatonra. Én kissé könnyelműbb vagyok gyerek ügyben, de a feleségem nagyon lelkiismeretes, úgyhogy ezzel nem lesz gond.
És igen, 2 héttel számolok. De még csak terv. Sok tervem van, most megengedhetjük, ki tudja mit hoz a jövő, most kell menni.
9.
Köszi a választ, ennyit azért már tudtam. Értem: Fideszes = szűk látókörű. Sosem szavaztam a Fideszre egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!