CNC munkalehetőség Amerikába?
Sziasztok. Van valakinek ismerőse aki kint lakik az USA-ban és CNC-vel foglalkozik? Indeed-en láttam hogy közel 19000 CNC állás van az USA-ban. Több információ kéne nekem hogy ennek a szakmának mekkora a keresettsége ott.
Magamról:
CAD-CAM informatikus vagyok. CNC megmunkálóként dolgozom. 3D ben Inventorban és Solid Edge-ben tudok modellezni valamint Edge CAM-el CNC programot generálni. Valamint rendelkezem nemzetközi AutoDesk bizonyitvánnyal és Épító-Anyagmozgató gép kezelő képesítéssel(Magyarán Daruzás).
Ui: NEM ÉRDEKEL NÉMETORSZAG SEM AUSZTRIA MEG HASONLÓK.
Mivel 1 nappal előtte szoltak így jeleztem hogy másik időpontot tűzzünk ki. De már van másik lehetőség is.
Fura hogy ott is ennyire kevés ember van aki ehhez értene.
Minel tobb helyre jelentkezz, az interjuk ellenere is - ugyanis a narancsfeju majom bevandorlaspolitikaja miatt lesz olyan ceg, amelyiknek nagyon-nagyon kellenel, de visszalepnek majd (esetleg), ha utananyalaznak a jelenlegi munkavizum-eloirasoknak.
Amit merlegelj, hogy melyik allamba mennel (en lebeszelnelek a kozepso allamok nagyreszerol).
Arra is szamits, hogy az " igen, felveszunk es elintezzuk a vizumodat" utan meg legalabb 30 napig hirdetniuk kell (hatha jon egy allampolgar), es csak utana adhatjak be a te papirjaidat. A papirok beadasatol szamitott legalabb 4 het (de allamtol fuggoen lehet 2-3 honap is), mire kikuldik a vizumodat, es akkor johetsz.
Ne lepodj meg azon, ha felajanljak a koltozesed koltsegeinek a megteriteset, lakasberlest stb.
Ha van feleseged, hozd magaddal ot is (jelenleg nem kaphat munkavallalasi vizumot rajtad keresztul, de legalisan lehet itt - es remelhetoleg a novemberi valasztasok utan a majmot is a helyere teszik es akkor a nejed is dolgozhat majd.)
Ha a nejednek szinten erdekes foglalkozasa van, itt lakva konnyebben talal sajat jogan olyan munkahelyet, ami megkeri neki a munkavallalasit (pl egeszsegugyis, vagy IT vonalon valami, stb)
Drukkolok! :)
13
pár éve még sima ügy volt. Alaszkában mosogatós melóra intézték a papírt. Most már viszont más világ van. Diplomával se nagyon lehet kijutni.
16
Egy szimpla kérdés hogy lehet "kamu"?
Viszont ha adsz egy email címet szívesen továbbküldök egy interjúra hívást. Santa Anaból (CA)
15
Már több interjúra is hívtak. Csak úgy szeretném intézni hogy ezeket a dátumokat összesűrítem amennyire lehet mert eléggé drága oda kimenni egyetlen interjúért ami nem is biztos hogy összejön.
Skype-n, telefonon szoktak lenni az elso koros interjuk.
Ha kifejezetten interjukra indulsz el, a belepeskor a bevandorlasi tiszt siman visszafordit, hogy illegalisan akarsz dolgozni, mert interjukra jottel. (kerdes szokott lenni, hogy milyen celbol jottel, hol fogsz megszallni, mibol fedezed a "turista" utadat, stb.
Ezen kivul, az ESTA semmilyen modon nem modosithato semmilyen vizumma, kizarolag allampolgarral kotott hazassag eseten indithato el barmilyen papirmunka (de manapsag ez is sokkal nehezebb). Tehat mindenkeppen vissza kell menned Magyarorszagra, meg egy sikeres "holnap reggel 8-kor kezd"-interju utan is, a munkaltatonak 30 napig hirdeteseket kell feladnia, es bizonyitania, hogy az adott munkakorbe nem jelentkezett amerikai ember, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!