Lehetséges ez? Kíváncsi lennék.
Figyelt kérdés
Kimenni úgy New Yorkba,mint egy turista,és 3hónap után sem jönni vissza Magyarországra... Mik lennének a következményei? Keresnének az ottani rendőrök? Ha esetleg pl. 1 év múlva hazaszeretnék jönni,akkor mi történne? Bírság,vagy börtön? Azt hozzáteszem,hogy tegyük fel pénz nem számítana,mert mondjuk feketén dolgoznék ott... Ja,és ezt csak úgy kérdezem,hogy feltevések,nem tervezem,de kiváncsi vagyok.. :) Köszi a válaszokat.2010. jún. 15. 01:22
1/5 anonim válasza:
Elvileg kinn maradhatsz, nem keresnek, mert mindenkivel nem foglalkoznak, DE ha valami miatt elkapnak, akkor igen komolyan megbüntetnek. Ha valami miat rendörségre kellene menned (pl. kirabolnak), akkor azonnal lebuktál.
A másik kérdés, hogy miböl akarsz megélni, mert azt ugye tudod, hogy ott is mindenért fizetni kell és nem is keveset. Ha netán megbetegszel, akkor hogy mégy orvoshot - ha se legális tartózkodási engedélyed sincs, se pénzed.
Ezen kivül EGYSZER csak vissza kell jönnöd, és abban a pillanatban elkapnak, ugyanis Amerikából (USA) nem tudzs haza sétálni, csak repülö vagy hajó van, ahol nagyon alapos kontroll van - igy hazautázás helyett börtönbe kerülhetsz, ezen kivül még fizetned is kell egy csomó pénzt.
2/5 anonim válasza:
Egy haverom apja volt kint feketén, és természetesen fekete munkát is vállalt. A gyárban jól jártak vele, mert nem kellett neki annyit fizetni, ő jól járt, mert háromszor annyi pénzt keresett túl nagy teherbírást nem igénylő feladattal, mint itthon. 3 év után egy gyári ellenőrzés során bukott le vele együtt még egy tucat ember, egyrészt hogy ugye fekete munkások, másrészt hogy feketén is tartózkodnak kint. A gyárat kegyetlenül megbüntették, a feketén kint tartózkodókat hazatoloncolták, és haverom apját pl 15 évre kitiltották az országból. Én azért nem kockáztatnám meg... Ilyen háttérrel neki nem hiszem hogy valaha is vissza kéne mennie, még turista vízummal se.... :)
3/5 anonim válasza:
Ja, második vagyok, teszem hozzá az egyik legjobb barátnőm párja is így van kint! A legjobb barátnője is csatlakozik hozzá következő évben! Én azt mondom bátraké a szerencse, de nekem nem ér annyit az egész, hogy ott kint valami bajom legyen, aztán ne törődjön velem a kutya a sem... az sem hiányzik hogy illegálisan tartózkodjak valahol, én nem aludnék nyugodtan... sosem tudhatod mikor jön szembe egy rendőr, aki igazoltat... Elég ha sétálsz az utcán, este elmész bulizni, és gyanús vagy, látsz egy balesetet és tanúskodnod kell, balesetet szenvedsz, és még a biztosító sem hiszem hogy szívesen fizet... stb stb
4/5 anonim válasza:
En itt elek es el tudom neked mondani, hogy jogilag hogy mukodik. Ha 90 napnal tovabb maradsz, illegalisnak szamitasz. Turistakent, illegaliskent nem vallalhatsz legalis munkat, mert ahhoz tarsadalombiztositasi szam kell, ami neked nincs. Igy marad az illegalis munka, amibol mara egyre kevesebb van es nem is konnyu ilyet alapbol sem talalni. Gondolhatod, hogy nem menedzserek meg orvosok ezek az emberek, szoval inkabb legalja vagy ketkezi munka. A rendorseg nem fog szemely szerint keresni, hanem ha a rendorseg elkap (pl. kozuti ellenorzes, orszagbol kiutazas, utlevelellenorzes kozben), atad mas ugynoksegeknek, akik bezarnak es utana van egy targyalas, ahol megmagyarazhatod a helyzetedet. Mivel nem leszel kepes kimagyarazni ezt, kitoloncolnak vissza Magyarorszagra es attol fuggoen nem kaphatsz semmifele vizumot 3 vagy 10 evre, hogy meddig tartozkodtal illegalisan az USA-ban. De utana te mar az eletben nem mehetsz ESTA-n az USA-ba, meg azutan is turista vizumot kell igenyelned, amit utana szepen meg fognak tagadni, hisz mar van illegalis multad. A lenyeg az, hogyha az USA-t egyszer elhagyod, akkor utana nem fogsz tudni visszamenni. Jelenleg kitoloncolt illegalisak max. hazassaggal tudnak visszaterni, de az is nagyon bonyoldalmas nekik. Szoval nem eri meg es amugy is undorito dolog. Egyebkent Europaban jobban el egy ember legalisan, mint az USA-ban illegalisan. Ez 100%. Az mas teszta, hogy egy mexikoinak nincs eselye Europara, ezert ide jon at, az egy harmadik vilagbeli orszag, de Magyarorszag nem az. Birsagot te illegaliskent nem kapnal, csak az, aki alkalmaz, de az hatalmasat. Borton es birsag annak jar, akirol kiderul, hogy zoldkartyaert hazasodott (papiron hazas, de amugy nincsenek is egyutt). Ilyen mar volt, a neten talalsz rola anyagot, szoval ez meg meg ugy sem eri meg.
5/5 anonim válasza:
Ja, es az illegalisaknak nincs biztositasa, viszont tudtommal surgossegi esetnel ellatjak oket. Hallottam sok olyan esetet, hogy utana lelepnek a korhazbol, a szamlat meg nem rendezik. Azt nem tudom, hogy hogy van egyaltalan jogositvanyuk meg alap dolgok, mert mindenhez social security numbert kernek...szerintem kemenyen benne vannak az okirathamisitasban is a legtobben. Vagy te szivesen mennel szembe valakivel az uton, akinek lehet, hogy nincs is jogositvanya, de ha itt az USA-ban el, ra van kenyszeritve a nagy tavolsagok miatt, hogy vezessen? Mert en nem es utalom, hogy sok ember ilyen dolgokat csinal olyan orszagokbol, ahol siman lenne mas lehetoseg. New York meg nem nagy szam, ha nincs penzed, mert akkor csak egy getto negyedben tudsz elni, ahol napi szinten kirabolhatnak. Nem hiszem, hogy nagy eletcelod ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!