Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » 16 hónap alatt meg lehet...

16 hónap alatt meg lehet tanulni angolul beszélhető/érthető szinten?

Figyelt kérdés

Jövő augusztus végén utazom Amerikába és a 0-ról indulnék, illetve egy-két szót tudok, de igazából szinte semmit.

Tudnátok ajánlani vmi oldalt, videót, ingyenes tanfolyamot vagy bármit, aminek segítségével megvalósítható lenne ez, ha egyáltalán reális az elképzelésem?

2018. ápr. 25. 14:42
1 2
 11/12 anonim válasza:

Csak rajtad múlik mennyi idő alatt tanulsz meg. Közbiztonság nem a legjobb Amerikába ész nélkül lövöldöznek. Vízum is kell stb. Családodhoz mész?

Mobil alkalmazások is egész jók. Ingyenesek:

Szókártyák angol, Learn english words 9000 szó, tanulj angol, Speak English! Ingyenes youtube link az jó sok segítséget ad a nyelvtanhoz, amit linkeltél.

2018. ápr. 27. 09:45
 12/12 anonim válasza:

Én mormonokhoz járok ingyen angolozni. Igaz, a kezdő csoportban elég lassan lehet haladni, mert sok nyugdíjas jár oda, akik azt hiszik, hogy beszélgetős klubba járnak, de azért szerintem elég jó lehetőség anyanyelviektől tanulni a kiejtést, stb. Most nyáron nekifekszek magántanárral, és ha már van egy biztos alapom, beülök a haladókhoz. Annak van igazán értelme, mert magyarul meg sem szólalnak, csak leülnek és kötetlenül beszélgetnek. Nekem mesélték az elderek (akik ott tanítanak), hogy ők kb. 2 hónapig tanultak magyarul szintén amerikai, Magyarországról visszatért misszionárusoktól, és azt hitték, hogy ők magyarok, mert angolul meg sem szólaltak:D Ezután jönnek ide, néhány hétig valaki még akadozva beszél, de utána úgy velejönnek, mintha már évek óta itt élnének.

Ezen kívül nézz fel youtubera, keress olyan videósokat, akik a neked szimpatikus nyelvjárást beszélnek. Pl. amcsiknál ott van a Rachel's english, briteknél az English with Lucy, stb. Van egy magyar csatorna is: Könnyen, gyorsan angolul. Itt pedig főleg az egyszerű nyelvtani szabályokat magyarázza el elég érthetően.

Lesd meg az 5 perc angol oldalát, ott is nagyon sok hasznos anyag van.

Nézz sok-sok filmet felirattal, ha van olyan kifejezés, ami ismeretlen van valamiért tetszik, akkor azt írd ki. Én csináltam egy külön füzetet, amibe ilyen sorozatokban előforduló kifejezések vannak. Ezt a módszert nemrég hallottam, de nekem nagyon bevált, mert amikor átismétlem ezeket a kifejezéseket/mondatokat, vizuálisan sokszor elő tudom hívni, hogy melyik szereplő mire mondta.

Remélem tudtam segíteni:)

2018. ápr. 27. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!