16 hónap alatt meg lehet tanulni angolul beszélhető/érthető szinten?
Jövő augusztus végén utazom Amerikába és a 0-ról indulnék, illetve egy-két szót tudok, de igazából szinte semmit.
Tudnátok ajánlani vmi oldalt, videót, ingyenes tanfolyamot vagy bármit, aminek segítségével megvalósítható lenne ez, ha egyáltalán reális az elképzelésem?
Csak rajtad múlik mennyi idő alatt tanulsz meg. Közbiztonság nem a legjobb Amerikába ész nélkül lövöldöznek. Vízum is kell stb. Családodhoz mész?
Mobil alkalmazások is egész jók. Ingyenesek:
Szókártyák angol, Learn english words 9000 szó, tanulj angol, Speak English! Ingyenes youtube link az jó sok segítséget ad a nyelvtanhoz, amit linkeltél.
Én mormonokhoz járok ingyen angolozni. Igaz, a kezdő csoportban elég lassan lehet haladni, mert sok nyugdíjas jár oda, akik azt hiszik, hogy beszélgetős klubba járnak, de azért szerintem elég jó lehetőség anyanyelviektől tanulni a kiejtést, stb. Most nyáron nekifekszek magántanárral, és ha már van egy biztos alapom, beülök a haladókhoz. Annak van igazán értelme, mert magyarul meg sem szólalnak, csak leülnek és kötetlenül beszélgetnek. Nekem mesélték az elderek (akik ott tanítanak), hogy ők kb. 2 hónapig tanultak magyarul szintén amerikai, Magyarországról visszatért misszionárusoktól, és azt hitték, hogy ők magyarok, mert angolul meg sem szólaltak:D Ezután jönnek ide, néhány hétig valaki még akadozva beszél, de utána úgy velejönnek, mintha már évek óta itt élnének.
Ezen kívül nézz fel youtubera, keress olyan videósokat, akik a neked szimpatikus nyelvjárást beszélnek. Pl. amcsiknál ott van a Rachel's english, briteknél az English with Lucy, stb. Van egy magyar csatorna is: Könnyen, gyorsan angolul. Itt pedig főleg az egyszerű nyelvtani szabályokat magyarázza el elég érthetően.
Lesd meg az 5 perc angol oldalát, ott is nagyon sok hasznos anyag van.
Nézz sok-sok filmet felirattal, ha van olyan kifejezés, ami ismeretlen van valamiért tetszik, akkor azt írd ki. Én csináltam egy külön füzetet, amibe ilyen sorozatokban előforduló kifejezések vannak. Ezt a módszert nemrég hallottam, de nekem nagyon bevált, mert amikor átismétlem ezeket a kifejezéseket/mondatokat, vizuálisan sokszor elő tudom hívni, hogy melyik szereplő mire mondta.
Remélem tudtam segíteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!