Miamiben mennyire lehet elboldogulni csak angollal?
Ahogy olvasgattam a lakosságnak a 70-80% Spanyol anyanyelvű, viszont arról,hogy ebből mennyien tudnak angolul nem találtam információt.
Igazából én csak turistáskodni megyek, így leginkább az érdekel,hogy a éttermekben, bárokban, itt-ott mennyire lehet szót érteni az emberekkel angol nyelven.
Sajnos nem vicc.
Én voltam Elpaso-ban ott kb senki nem beszélt angolul, aki beszélt annak is nagy része csak mekegett valahogy.
Miamiről nem tudok nyilatkozni ilyen szempontból.
De szerintem 50 év és a déli államok lakosságának nagy százaléka spanyol anyanyelvű lesz, akik nem is fognak megtanulni angolul, mert minek?
Sok helyen már a hivatalos dokumentumokat is kétnyelvűen adják.
Én még a magyarral is jól boldogultam Miamiban.
Ugyanis annyi magyarral lehet ott is találkozni.
Az Egyesult Allamoknak a mai napig az angol a hivatalos nyelve!
Sajnalatos es felhaborito, hogy az ide emigralo spanyol ajkuak keptelen normalisan megtanulni angolul (tudom, mert Californiaban nap mint nap talalkozom vele) de ettol meg az angol a hivatalos nyelv. Elkepzelheto, hogy az utcai hot-dog arus nem beszeli jol az angolt, de ettermekben, szallodakban, uzletekben es egyeb turisztikai helyeken mindenki beszel angolul.
Szövetségi szinten nincs hivatalos nyelv az USA-ban azaz kötelezően csakis és kizárólag a hivatalok, államigazgatás, oktatás, bíróságok, hivatali szolgáltatás stb. működésére mind az 50 államban alkotmányos módon. Ugyanis a "hivatalos" meghatározás ezt jelenti. Mennek a viták és elég vegyes a felvágott. Állami szinten van a döntés. Beszéltem olyan 60-as, német felmenőkkel rendelkező házaspárral Shamrock TX-ban!, akik elmesélték, hogy anno nekik még iskolai szinten volt német nyelvoktatás és sérelmezték, hogy ma már az angol nyelv mint tantárgy sem kötelező. Gondolom ezért is van az, hogy akár már az USA-ban született hispánok, latinók sem beszélnek rendesen angolul vagy egyáltalán nem. Tehát a téma nem csak fekete vagy fehér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!