Olvasok egy cikket, amiben New Yorkban ajánlanak fini hamburgereket. Az egik azt írja, hogy a Madison Square Park délkeleti sarkán található. Ok, de honnan tudhatom, hogy melyik a délkeleti?
Azt feltételezni sem merném, hogy nem ismered az égtájakat, esetleg az iránytűt, a GPS-t, avagy az okostelefonod alkalmazásait.
Gondolom az zavart össze, hogy mivel az már a föld túloldala, ezért értelem szerűen fejjel lefelé vannak az emberek, és ezért ott pont fordítva vannak az égtájak is...
A telefonodon alapból felfelé van észak, ha nem forgatod el, így jelenik meg a térkép. Kelet jobbra van, szóval délkelet a jobb alsó sarok...
(Megjegyzem, megdöbbenek, hogy a gyerekeink generációja nem tud térképet olvasni, és nem is érdekli. Beír valamit a GPS-be, és vakon követi. Agyrém.)
A 2.-nak:
"Azt feltételezni sem merném, hogy nem ismered az égtájakat"
- ismerem, de ettől még nem látom, hogy merre van pl. Észak, még ha tudom is, hogy vele szembe dél van.
"esetleg az iránytűt,"
- nincs iránytűm, és soha nem is volt, és ismerőseimnek sincs, szerintem kevés az az ember, akinek van, mert miért is kellene, hogy legyen? Nem vagyok Magellán.
"a GPS-t",
GPS-em van, de még soha nem próbáltam úgy használni, hogy valaminek a nyugati vagy keleti stb. oldala, csak címeket írtam be, de majd kipróbálom, ha te mondod biztosan működik így is.
"avagy az okostelefonod alkalmazásait."
- nincs okostelefonom, volt, de nagyon sok rossz tapasztalatom van vele, így bizti, hogy nem fogok venni.
"A telefonodon alapból felfelé van észak, ha nem forgatod el, így jelenik meg a térkép. Kelet jobbra van, szóval délkelet a jobb alsó sarok..."
Nincs okostelefon, így nehéz lesz rajta a felfelé mutató északot megtalálni. Ha-ha
"A 2.-nak:"
"Azt feltételezni sem merném, hogy nem ismered az égtájakat"
Látom, hogy azt is tévesen feltételeztem rólad, hogy -legalább háromig- el tudsz számolni.
Sajnos ez sem jött be, mert nem a 2. hanem a 3. voltam.
Tényleg ne menjél, főleg, hogy még agresszív is vagy!!
Egy ismerősöm szokta mondogatni, hogy "Miből van a legtöbb a magyarok körében? Hát kifogásból." Van benne némi igazság...
Az még nem jutott eszedbe, kedves kérdező, hogy esetleg megkérdezz majd valakit, ha már ott leszel a Madison Square Parkban? Gyanítom, hogy nem leszel egyedül, egy-két ember csak akad majd ott rajtad kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!