Az USA-ban, Kanadában elfogadják a nem dombornyomtatott MaserCard típusú bankkártyát?
Nem valószínű. Legalábbis a legtöbb helyen nem.
Eleve az USA inkább Visa-központú (nekem is MC van, igaz domboros és nem tudtam mindenhol használni).
Elképzelhető hogy némely automatából tudsz felvenni pénzt de utána kell járni, hogy hol (nagyobb városokban inkább).
Jobban megéri sztem Traveller's cheque-t váltani, bármelyik bankban tudsz, azt mindenhol elfogadják, még a boltokban is (ruha, egyebek) lopás esetén letiltható és más nem tudja használni.
Ne hallgass a többi válaszra, manapság egy csomó hitelkártya már nem dombornyomott Amerikában, senkit nem érdekel, nagyon ritka, hogy a dombornyomást fizikailag lehúznák, ha nem működik a kártyaolvasó gép, akkor is inkább betelefonálnak a bankhoz, mint hogy lehúznák a dombornyomást.
Ha nem hiszed el, itt van egy kép egy manapság tipikus amerikai hitelkártyáról (Amazon Prime), elől csak a név van, semmi dombornyomás, a kártyaszám a hátoldalra van nyomtatva: [link]
El ne hidd az utolso valaszat... itt elek, es VAN Amazon prime membershipem es amazon kartyam is. Sehol nem lehet vele fizetni, csak az amazonon. (Es nem is igy nez ki az en amazon kartyam, pl van 16 jegyu szam, stb. hahahaha)
A kasszas meg szarik telefonalgatni a banknak, meg sem teheti, a legtobb, amit megtesz, hogy odahivja a fonoket. Etteremben pl siman radhivjak a rendoroket, ha a kartyadat nem tudjak lehuzni, es fogyasztottal. A 7-elevennel kulon kozvetlen gomb van a rendorsegre. A benzinkutas sem fogja felhivni a magyar bankodat - az elozo valaszolo eleteben nem jart meg itt, nem hogy itt elne es tudna, mi hogy van.
Kerdezo, szerezz magadnak dombornyomott kartyat, vagy gyere keszpenzzel (de az rizikos azert, ha elhagyod stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!