Fizetett már valaki nem-dombornyomott kártyával autóbérlésért az USA-ban?
Na jó, ilyen infókra alapoztam a kérdésem:
"Itt Amerikaban a Visa vagy Mastercard (dombornyomasos, logos) debitkartyakat altalaban “CHECKCARD” felirattal latjak el, mig a hitelkartyakon nincs ilyen felirat. Ebbol tudja a kolcsonzos azonnal, hogy az nem hitelkartya.
A magyar debitkartyakon nincs ilyen felirat. Ha kerdezik, nyogodtan mondhatod, hogy hitelkartya."
"Korábban jelentős különbséget találhattunk a két típus között: míg a dombornyomott kártyákat szinte mindenhol elfogadták, és utasbiztosítás is járt hozzájuk, addig a vésett kártyák esetében már nem volt ilyen egyértelmű a helyzet. Ez a korábban megszokott rend mára felborult: mára mindössze annyi igaz, hogy a dombornyomott kártyát nagyobb valószínűséggel fogadják el, és nagyobb valószínűséggel kapcsolódik hozzá utasbiztosítás."
A kolcsonzos nem fogja olvasgatni a kartyadat, max a nevedet ellenorzi, hogy azonos-e az utleveledben szereplo nevvel.
A kolcsonzos siman bedugja az olvasoba a kartyadat, es megvarja, hogy az olvaso elfogadja-e vagy sem. Ahol nem fogadjak el a debit kartyakat, csak a crediteket, ott nem fogsz tudni vele fizetni. Ez az elfogado helytol fugg. Pl. CA-ban, az Acron benzinkutaknal kizarolag debit kartyaval lehet fizetni, vagy keszpenzzel, ott a credit kartya nem jo.
Most direkt megneztem a credit kartyamat es a debit kartyamat is, egyikre sincs rairva hogy checkcard, szoval bukta. Kulonbenis, az olvaso donti el, hogy az adott helyen elfogadjak-e a kartyadat (egeszen pontosan az elfogadohely szerzodese a bankkal, az az egyedul mervado)
Szerintem nem dombornyomott kartyaval ne kiserletezz az USA-ban, mert sok bajod lesz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!