Kettős állampolgárság az USA-ban?
Sziasztok! Elsősorban azokhoz szólna a kérdésem, akik már rendelkeznek amerikai állampolgársággal (és a magyart is megtartották mellé); tapasztalatokra lennék kíváncsi ami az ügymenetet illeti. Lassan 4 éve élek itt, 1-2 éven belül esedékes lesz az állampolgársági hercehurca, de szeretném mellette megtartani a magyar állampolgárságot is. Arra lennék kíváncsi, hogy ez extra papírmunka/pénzkiadás lesz? Mert már így is nagyon sok pénzünkbe van/volt a zöldkártya folyamat; és ha ez még extra lesz (mármint a kettős állampolgárság), akkor elkezdenék már most félre tenni rá.
Előre is köszönöm a válaszokat!
27/N
"Most lett nem olyan rég megújítva a zöldkártyám (két éves után egy évre, ezt mondjuk máig nem értem miért így csinálták)" - ezt nem ertem en sem, kaptal egy uj zoldkartyat ami 1 ev mulva lejar?? :O
az allampolgarsagi reszt az elozo leirta, de ha 4 eve itt elsz, akkor gondolom vagod az angolt es magadtol is utana tudsz nezni, az uscis oldalon beirod, hogy naturalization es megmutat mindent, tudod ugye hogy vizsgazni is kell?
amikor megvan a naturalization papir, menj a postara es csinaltass utlevelet,
itt tudod kiszamolni mennyibe fog kerulni:
a magyar utlevelet tartsd meg es ujitsd meg mindig mielott lejar
egyaltalan semmi hatranyod nem szarmazik abbol, hogy megtartod a magyar utlevelet, mert ki tudja mit hoz a vilag es lehet hogy el akarsz majd utazni olyan orszagokba, ahova a magyart szivesen latjak, de az amerikait nem...
Miért; milyen előnyökkel jár a magyar állampolgárságról való lemondás?
És azt hogyan csinálod?
Tavaly oktoberben jart le a ket eves zoldkartyam. Elmentem a helyi USCIS irodaba, levettek az ujjlenyomatomat, fenykepet is keszitettek es kaptam egy papirt, ami azt igazolja, hogy egy evre meghosszabbitottak es ez alatt az egy ev alatt ugyanugy utazhatok es dolgozhatok. Namarmost amikor beirom az ugyirat szamot vagy micsodat a uscis honlapjan, hogy lecsekkoljam az ugyem allasat, semmit nem ad ki. Szerintem hamarosan kerek idopontot naluk ujra, hogy megtudjam megis mi a jo fene folyik, mert ha most oktoberben megint legombolnak rolam 500 dollart, akkor nem leszek boldog.
Amugy persze, maganak az allampolgarsagi ugymenetnek utana tudok nezni, csak most konkretan arra voltam kivancsi kinek mi a szemelyes tapasztalata a papirmunkakat illetoen, meg hogy plusz penz-e a kettos allampolg. Megtartasa.
Koszonom szepen mindenkinek a valaszt, hasznosak voltak! :)
Az I-751 nyomtatvanyt beadtatok?
amikor ez megvan, akkor kiadjak az uj, feltetel nelkuli zoldkartyadat, aminek 10 ev a lejarati ideje, de az allampolgarsagot ugyis elobb megszerzed minthogy a 10 ev lejarjon
az allampolgarsagnak csak annyi koltsege van, amit fentebb leirtunk
beadni a nyomtatvany ($$), tanulni, elmenni vizsgazni, parkolot fizetni ($), sikerul a vizsga akkor elmenni mashova letenni az eskut ahol szinten parkolot kell fizetni ($), es mivel ez egy egesz delelottos program es mindig hetkozben van, igy szabadnapot is kell kerned, vagy fel napot kerned a munkahelyeden
majd ha megvan a papir elmenni a postara es kifizetni az utlevelet ($$) de elotte csinaltatsz fenykepet ($)
ennyi ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!