Miami repterén szállok át és 8 órás transzferem van. Érdemes kimenni, szétnézni egy kicsit, lenne rá elég idő?
Elsősorban Miami Beach érdekelne. Pontosan 8 óra 20 perc az idő az érkezés és a következő gépem indulása között.
A feladott poggyászt becsekkolom végig, így azt nem veszem fel, a kézipoggyászhoz meg láttam a reptér honlapján, hogy van csomagmegőrző, ott letenném.
Szerintetek érdemes kimenni? Mennyi időm lenne, hogy biztonságban visszaérjek a csatlakozásra?
Azon is gondolkodok, hogy autót béreljek, vagy taxival menjek. Nézem pl. Alamo oldalát, ennyi időre 35 USD lenne egy kisebb autó, a taxi viszont duplája az oda-vissza útra Miami Beach-ig. Viszont a bérléssel elvesztegethetek egy csomó értékes időt, bajlódnom kell a parkolással, stb, a taxi meg villámgyors.
Ti mit ajánlotok, minden tanácsot szívesen fogadok! :)
ma 18:53 - folytatom:
Mivel nem vagy helyi, nincs auto biztositasod, ami viszont kotelezo.
A kereso oldalak nem szoktak mutatni a biztositas arat, csak mutatnak valami olcso kocsit, de ezekre mindig rajon a 9-12 dollaros biztositasi dij. Vagyis az az auto mindjart nem 35 hanem $46.
Ha meg eletedben nem vezettel az USAban, foleg repterek kornyeken, akkor lehet hogy nem itt kellene elkezdeni. Semmi gond, kerhetsz navit a kolcsonzotol, extra $9.
Miamiban sok helyen utdijat kell fizetni, es a kolcsonzo tovabbi $$-ert fog neked eladni "palya matricat". Ez szinten nincs benne a 35 dollaros "akcioban". (az utdij dolog nem kivansagmusor, vagy kifizeted vagy nem adjak oda a kocsit, vagy ha oda is adjak kesobb sulyos osszegeket terhelnek a kartyadra, amikor belefutsz egy szamodra "lathatatlan" fizetos utszakaszba, ahol raadasul nem is lehet KP-vel kifizetni az utdijat...
En nem akarlak lebeszelni, csak tajekoztatni a lehetosegeidrol!
#9:
De, idefelé is Miamiban szálltam át!
Az OK, hogy nemzetközi átszállásnál is kell az ESTA és át kell menni az immigration-ön, de az kontrétan NEM IGAZ, hogy a csomag nem mehet végig! Nem kellett felvenni a feladott csomagom, a British Airways-nek erre külön címkéje is van, amit rárakott a csomagomra a check-ines.
Lehet, hogy régebben más volt a szabály, egy héttel ezelőtt már így működött a dolog, ez van.
Taxi ártáblákat már néztem, a taxi fix díjas, MIA reptérről Miami Beach-re órától függetlenül 35,00 USD-ért visznek el oda és vissza is! Ezt Tripadvisor-os fórumokon is olvastam és hivatalos taxi honlapon is fent van.
#13: Köszi az infót!
Kb. mennyi idő volt visszafelé a biztonsági ellenőrzés? Több volt egy óránál?
1. Azt se mindegy hogy Internatianal vagy Fort Lauderdale, bár gondolom International.
2. Az se mindegy, hogy melyik időszakról van szó. Nekem volt màr olyan, hogy több, mint 3 óra volt az út a reptérre a délutáni csúcsidő miatt teljesen bedugultak az utak.
3. Ha mégis a kimenetel mellett döntesz (ESTA mindenképp kell!), ajánlom az Ubert. Rengetegen használják. Kb. 100 méterenként van egy Uber-sofőr az utakon és egész jó árakon fuvaroznak. Kb. negyed annyiba kerül, mint a taxi.
#15:
A reptér MIA.
Az időszak sajna pont péntek délután, 11 és 19 óra között. Az nagyon durva?
A három órás út honnan volt, Miami Beach-ről is lehet annyi extrém esetben?
Nagyon köszönöm még egyszer mindenkinek a tippeket!
Összejött a dolog sikeresen, bő három órát tudtam eltölteni Miami Beachen! :) Nagyon nagy élmény volt! :)
Az Uber-es tippet külön köszönöm, azzal mentem. Odafelé 25 perc volt az út, visszafelé 15:50-kor indultam a Lincoln Road mellől és 55 perc alatt a MIA reptéren voltunk péntek délután. Szóval bőven volt időm, nem kellett kapkodni.
A SOK KÉTELKEDŐNEK ÜZENEM: Igenis végig csekkolták a feladott bőröndömet, nem kellett felvennem Miamiban! Port of Spain-ben amikor becsekkoltam, az American Airlines ügynöke itt is egy szép nagy piros cetlit biggyesztett a csomagra, ezen is rajta volt nagy betűkkel, hogy "ITI Dont't restore in the US" és Budapestig csekkolta.
Szóval aki továbbra is köti az ebet a karóhoz, hogy ez US reptéren képtelenség, az vagy nem volt még soha nemzetközi transzferben ott, vagy régen volt és azóta már változtak a szabályok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!