Az ellenőrzés a repülőtéren hogyan történik?
Amikor legelőször jöttem ki, Amszterdamban volt az átszállás, akkor még ESTA-m volt. Ott az illetékes úriember kifaggatott, hogy hova/kihez megyek, honnan ismerem, miért megyek, meddig megyek, itthon mit csinálok stb. stb. Telefonomba/laptopba is bele akartak nézni (laptopom a nagybőröndben volt már a gépen, telefonom meg teljesen lemerült, így ez a kör kimaradt). Átvilágították a kézimotyót, engem is, plusz letapogattak, aztán mehettem a dolgomra. Én Bostonba érkeztem, ott beálltam az ESTA sorba, a tiszt levette az ujjlenyomataimat, fényképet készített és jó szórakozást kívánt. Ez volt 4 éve.
Most, hogy már Zöldkártyás vagyok, így kicsit másabb a szituáció.
Ha van még kérdésed, vagy részletesebb leírást szeretnél, írj nyugodtan! :)
27/N
Egyik haverom is Amszterdamban szállt át és őt is kikérdezték ott.
Én Münchenben szálltam át, ott senki sem kérdezett semmit.
Érkezés után az ESTA-s sorba álltam. A sor elején a tiszt mondott egy számot hogy melyik asztalhoz menjek oda. Valaki azt mondta hogy te választasz, de lehet hogy reptérfüggő.
A tiszt az asztal mögött intett hogy menjek oda és intézte a dolgokat, kérdezősködött.
Néhány reptéren egy automata leolvassa az útleveled és felteszi a kérdéseket ami amúgy a tiszt is kérdezne. Ezután kinyomtat egy cetlit és ezzel mész a tiszthez aki majd pecsétel az útleveledbe hogy meddig maradhatsz. Persze simán kérdezhet még ő is ha akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!