Mennyi idő és mennyi pénz amíg papírokat kapok ha USA-ban házasodok össze a párommal?
A párom amerikai állampolgár.
Tudok e dolgozni ameddig nem kapok zöldkártyát és mennyi idő mire megkapom?
Nem szeretnénk nagy felhajtás az esküvővel de az működhet e hogy hivatali esküvő után pl 1 hónap múlva lesz egy esküvői buli, rokonokkal, barátokkal?
Ez azért érdekel mert ha kimegyek akkor minél előbb elindítanánk a folyamatot viszont szeretném ha az esküvőn ott lenne 1-2 barát meg családtag és nekik időben kell repülőjegyet venni.
Az rengeteg dolog függvènye. Ha az USA-ban vagy legálisan, ès ott adjátok be a papírokat a státuszmodosìtàs miatt, ez esetben 6-8 hònap az elbìràlás. Dolgozni akkor tudsz, ha külön papìrt kérsz arra hogy az eljárás alatt is dolgozhass. Erre kell vàrni 3 hónapot. Az orszàgot sem hagyhatod el az eljàràs ideje alatt, kivève ha engedèlyt kèrtèl.
Ha az Usa-n kìvûl adjátok be a papìrokat, akkor 10-12 hónap az elbìràlás. De K3-as vìzummal kimehetsz a nejedhez ès dolgozhatsz.
Minden információt megtalàlsz az USCIS weboldalàn.
Erősen javaslo hogy keress fel egy szakembert, vagy legalább az "Amerikai bevàndorlàs" facebook csoportot, amìg nem vagy képben.
uscis dot gov MINDEN le van irva
nemcsak a pontos eljaras menete, de az osszes nyomtatvany es a kulonbozo dijak, amiket be kell fizetni amikor a nyomtatvanyt bekuldod
kb. olyan ezer dollar korul lesz a sok papir
eloszor nagyon ilyesztonek tunik, es mindenki levegoert meg ugyvedert kapkod, de ha van egy nagyon eros angol tudasod vagy egy tenyleg amerikai hazastarsad akinek nem minusz 5os iq-ja van, akkor egyutt siman meg tudjatok csinalni ugyved nelkul
nekem meg anno ugyved segitett, amiert fizettem 500 dodot, es utana mar az osszes haveromnak en csinaltam (persze pusziert) mert lattam hogy milyen marha egyszeru
sok utanajaras, odafigyelest igenyel, de aboszlut megcsinalhato onerobol
allamtol fuggoen, de ahogy elozo irta, kb. 6-8 honap mire a zoldet megkapod a beadastol fuggoen
munkavizumot mar 2-3 honap utan is kapsz
abszolut nem erdekelt minket az eskuvo, mert tudvan milyen draga itt minden (a kapolna, a pap bacsi, a fotos, a m.csokor, a papirok beadasa, az orvosi vizsgalat (kell az is), ezert egy ismerost sem hivtunk meg, foleg nem otthonrol
hazasodjatok ossze, inditsd el a papirokat es ha mar megvan a zold, utazzatok haza es csapjatok otthon egy jelkepes lagzit, olcsobban kijottok, mint rokonokat ide reptetni meg szallasolni meg etetni...meg ha mar itt vannak, akkor Vegas, meg a Grand Canyon, stb stb....
Sok sikert!
De vajon elhinnék a vízum interjún hogy valós a házasságunk ha csak vmi marriage certificate-t mutogatunk de sehol egy esküvői kép barátokkal, rokonokkal, családdal.
Valós a kapcsolatunk ezzel nincs gond csak jó lenne ha a bevándorlási tiszt is elhinné és nem akadékoskodna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!