Fiatal vagyok, de mik a lehetőségeim? Valaki tapasztaltabb véleményére lennék kíváncsi.
Sebészi diplomát itthon is csak akkor szerezhetsz, ha előzőleg elvégzed az orvosi egyetemet, és még 6 évig rezidenskedsz.
Az egész egy buta kislány álmodozása.
Hát ennyi ésszel szerintem a kerületből sem fogsz soha kijutni! :D
Persze, Oxford "sebészeti diploma", meg színész (összeillő szakmák...), aztán USA nyilván csak téged vár, gondolom állampolgárságot is kapsz rögtön...
Te nem ambiciózus vagy, hanem idióta. De az nagyon.
Ambiciózus vagy, nem mondom, de rossz a sorrended. Az Oxfordon az BM BCh 6 év, az arra épülő sebészi MSc 2-4 (a kórházi gyakorlati idődtől függ). Ha 18 évesen kezded, máris 26-28 vagy, mire a sebészi diplomád megvan, és akkor ugye még work experience nulla. Eddigre viszont már öreg leszel színésznek. Merthogy a színész BA is 3 éves, és 30 körül leszel vagy el is múlsz, mire kijössz a konziból. Azt meg tényleg nem értem, hogy mi értelme 2 papírt megszerezni 13 év alatt, amikor nem is akarod használni őket, mert valójában a Juilliardra akarsz menni csellózni. Ez szintén 4 évet vesz el az életedből, és leszel 35, mire kikerülsz friss diplomás csellistaként. 35 évesen hiányozni fog az a zenekari tapasztalat, amit az alatt a 13 év alatt szerezhettél volna, amit a többi diplomád megszerzésével töltöttél. Ha csellózni akarsz, menj oda egyből. Ne akarj egy fenékkel megülni ennyi lovat, mert mindegyikről leesel.
A kérdésedre válaszolva, ha felvesznek a Juilliardra, kapsz tanulóvízumot, amivel a tanulmányaid idején tartózkodhatsz az országban. Munkavállalásra nem jogosít, New York pedig általánosságban irgalmatlan drága, főleg a lakásbérlés valami horrorárban van, úgyhogy sok pénzre lesz szükséged. Nem tudom, milyen igényeid vannak, de szoba is alig van 1000 dollár alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!