Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Kártyás fizetés estén mekkora...

Kártyás fizetés estén mekkora plusz költséggel kell számolnom?

Figyelt kérdés
Miamiba utazunk, Erste Master Card-unk van.
2016. aug. 2. 22:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a saját bankszámládhoz tartozó hirdetményben is olvashatod

[link]

Vásárlás bel- és külföldön 0 forint.

2016. aug. 2. 22:47
 2/7 anonim ***** válasza:
37%
Biztos ami biztos hivd fel a bankot es kerdezd meg. Ingyen hivhatoak es 2 perc alatt tutti valaszt kapsz, hogy a te kartyadnak pontosan mik a feltetelei, nehogy aztan meglepetes erjen mikor hazamentek es kijon a havi szamlalevel ;)
2016. aug. 2. 23:06
 3/7 anonim ***** válasza:

A kártyás vásárlásnak nincsen külön díja, de mivel Mastercardod van, ami Euró alapú, a dolláros vásárlást előbb Euróra konvertálják, és azt váltják forintre.

Magyarán két átváltás is van a folyamatban.

Ha valakinek Visa kártyája lenne, ami viszont dollár alapú, azzal jobban járnál.

Vagy például keríthetnél gyorsan egyet.

Tudod, bankot váltani, vagy bankszámlát nyitni csak pár perc...

2016. aug. 3. 06:57
 4/7 anonim ***** válasza:
68%

Az USAban elek, van Visa es MasterCard-om is. Nem attol fugg, hogy Visa vagy MC hogy van plusz koltseg vagy sem, hanem attol, hogy milyen kartyad van. Van egy kartyam (ami ingyenes) viszont ha Europaba utazok es hasznalom annak plusz koltsege van.

Van egy masik kartyam (aminek az eves dija $99) viszont a vilagon barhol hasznalom NINCS plusz dija.

Nagyon okosak vagytok de a kerdezo kartyajat szolgaltato banknal nincs okosabb, ugyhogy nem ertem miert pontoztatok le.

2016. aug. 3. 18:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom az USAban hogy van, de Magyarországon amit a bank a hirdetményben közöl dijakat, azokat és csak azokat szedheti be. A hirdetmény ugyan olyan hivatalos közlésnek minösül, mint bármi más informácio amit a bank eljuttat a fogyasztohoz.

A konverzio meg pont ugy történik, ahogy elöttem irták, MC esetében a kártyatársaság váltja eurora, majd a bank forintra, igy végülis "költsége" nincs csak épp a kettös váltás miatt roszabb lesz az árfolyam. Ez meg az ÁSZFben van leírva, ha gondolod azt is belinkelem.

Ui. Lehet te amerikai vagy de én meg erstes.

2016. aug. 3. 19:45
 6/7 anonim ***** válasza:

+ info:

Ez a harmadik bankom magyarországon, még egyiknél sem láttam olyat, hogy bármelyik kártyánál meg lett volna különböztetve a belföldi vásárlás a külfölditől, vagy épp valamelyik is fizetős lett volna.

Azért a két bankrendszer között (hu vs usa) van különbség.

2016. aug. 3. 20:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Tipp : mielőtt kiutazol szólj a banknak h X től Y ideig hol leszel ők rögzítik , mert ha gyanús eredetű várárlást rögzítenek letilthatják a kártyádat. Fel szoktak előtte hívni de ha nem érnek el tiltanak. Mi már jártunk így :)
2016. aug. 5. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!