Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Miért jobb az Egyesült Államok...

Miért jobb az Egyesült Államok, mint a világ akármelyik része? Miért jobb mint Európa vagy mint Magyarország? Miért akarnak olyan sokan kiköltözni? Mivel nyújt több lehetőséget?

Figyelt kérdés

Nyilván az első szempont a pénz. Én szoftverfejlesztő vagyok egy multinál itt Magyarországon, és a közel félmilliós fizetésemből egész jól megélek. A rugalmas munkaidő, és a távmunka lehetősége miatt, akármikor akárhová elutazhatok a világon, ha kedvem tartja. Nyilván többet keresnék külföldön (2x, 3x ennyit, mert már dolgoztam ott, csak hazajöttem), mivel én nem tervezek a "csúcsra törni".

Többször is jártam már az Egyesült Államokban, például Los Angeles, Miami, San Francisco, New York, Washington... De nem tudom mi bűvöli el az embereket. Csak egy városban annyian élnek, mint egy országban. Ráadásul tele van mindenféle etnikummal. Én biztos nem élnék ilyen zsúfoltságban.

Nem tudom, hogy mivel nyújt többet, mint Európa. Például a tengerpart. Miért jobb Florida tengerpartja, mint akármelyik európai tengerpart?

A közbiztonságról meg nem is beszélve. Szinte akárki percek alatt vásárolhat gépfegyvert, pisztolyt (engedély nélkül!). És sajnos nem áll meg a rablásnál a fegyverkérdés, csak az Orlandói lövöldözésre kell gondolni.

Szóval miért vágynak sokan még manapság is oda? Már azt sem lehet mondani, hogy a "lehetőségek országa", megnövekedett munkanélküliség miatt. Szerintem nem nyújt többet, mint a Fülöp-szigetek, Dubaj, vagy Ausztrália. De ha csak Európában gondolkodunk. Mitől jobb Amerika, mint akármelyik gazdagabb EU-s ország? Én voltam 1 hétig a Bahamákon is, hát jó volt, de a Fülöp-szigeteken még jobb!

2016. jún. 23. 15:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%

> Amíg itt tudom tartani ezt az életszínvonalat, nem látom értelmét elhagyni a hazámat.

Majd ha a mentő bevisz a kórházba bármiért akkor újragondolod ezt.

2016. jún. 24. 03:09
 12/19 anonim ***** válasza:
82%

Én idáig 2x jártam az Államokban, összesen 6 hetet, ami nem sok, de ez idő alatt is lehet tapasztalni dolgokat.

Engem amiért jobban vonz mint Magyarország:

1:Az emberek mentalitása,életfelfogásuk teljesen más, nekem nagyon tetszik az ottani gondolkodásmód.Ezenfelül sokkal kedvesebbek mint Magyarországon,valamint szinte mindenki, mosolygós és vidám. Én sokkal jobban érzem magam egy ilyen környezetben mint itthon ahol leszegett fejű, ingerlékeny, mogorva emberekkel van tele az utca, bolt, hivatal stb...Persze valamilyen szinten megértem,hogy itt miért ilyenek.

2:Nincs ez a kegyetlen nagy bürokrácia.

Beszéltem egy magyarral aki már évek óta kint él illegálisan,egy olyan államban ahol Papirok nélkül tudott(csak útlevél kell) jogosítvány,bankszámlát csináltatni.

Jogosítványszerzés pár óra, és 20$,nem mint nálunk,hogy hónapok és 100-200Ezer.

Ezen felül minden ügyintézés gyorsan és gördülékenyen zajlik, szinte mindent iratot,dokumentumot helyben elkészítenek, nem kell heteket várni semmire. stb...

Egy autóvásárlásnál átíratás, pár perc és helyben megkapod a rendszámtáblát, papírokat.

3:Környezet.

Oké ez valakinek vagy bejön vagy nem.

Nekem például nagyon tetszik az É-amerikai stílus, maguk az utcák,épületek,házak, autók és az ottani légkör.

4:Szerintem még valamilyen szinten mindig a lehetőségek hazája.

Akár illegálisan is tudsz kérvényezni adószámot és nyitni egy LLC vállakózást.

Mindezt nagyon könnyedén, és nem fog zaklatni az állam havonta minden hülyeséggel mint pl: "kasszagép van?" "számlatömb van" "hól van ez? Hól van az? Ez kivan töltve?" Ott ilyen nincs, kiveszed a vállalkozási engedélyt 50$-ért majd mehet a business és senki nem fog zaklatni.

Év végén befizeted az adót és kész, egyéni vállalkozóként kegyetlen egyszerű adózni, nem kell hozzá könyvelő. Otthonról internet segítségével befizeted az adót és ennyi.(ja és az állam nem lopja el a bevételed felét)

Egy jó ötlettel, kitartó munkával még mindig sokra lehet vinni.

5: Ha esetleg egy cégnél dolgozol, annak a cégnek lényeges,hogy ő sikeres legyen, ezért jól bánik a dolgozóival.

Nagyon szépen lehet felfelé haladni a ranglétrán, becsületes, kitartó munkával tényleg fellehet érni a csúcsra, nem mint itt,hogy kidolgozod a beled és ugyanabban a pozícióban vagy már évek óta.

A lényeg,hogy jó lény abban amit csinálsz és meglesz az eredménye.

Igen, lehet,hogy sok a munkanélküli és a csöves, de ez szerintem nagy részben az ő hibájuk.

Ha a Kelet európai illegális tud munkát találni akkor nem igaz,hogy az Amerikai állampolgár nem tud.

Tudna csak őneki nem jó a Wallmar,Mcdonalds-os munka így inkább munkanélküli.

Aki sikeres akar lenni megtalálhatja a lehetőségeket, hogy az legyen.

2016. jún. 24. 06:23
 13/19 anonim ***** válasza:
55%
Voltam én is több városban és államban. Nagyon bejött! Ennek ellenére inkább itt maradtam. Alapvetően a barátok és rokonok miatt.
2016. jún. 24. 07:42
 14/19 anonim ***** válasza:
38%

> Beszéltem egy magyarral aki már évek óta kint él illegálisan,egy olyan államban ahol Papirok nélkül tudott(csak útlevél kell) jogosítvány,bankszámlát csináltatni.

Hogyne, talán húsz-harminc éve. Ez lehetetlen 9/11 óta, nekem van bankszámlám az USÁ-ban jelen időben, tudom hogy megy. Üdv Kanadából.

2016. jún. 24. 07:48
 15/19 anonim ***** válasza:

Pedig jelenleg is így van!

[link]

2016. jún. 24. 08:00
 16/19 anonim ***** válasza:
38%

Figyel kérdező! Először is szerintem túl agresszív vagy. Másodszor százalék alapján olyan ítélni, mintha rasszista lennél. Lehet, hogy az vagy, nem tudom. Nem akarok bántani senkit. És hogy válaszoljak Neked.... Személy szerint azért szeretnék kimenni, mert ott az emberek alapból kedvesebbek, pozitívabbak. Itt mindenki azon mérgelődik, hogy nem elég a segély vagy alacsony a fizetés. Talántanulni kellett olna... A leírásod alapján elvileg bőven átlag felett keresel. Mi okod vn mérgelődni azon, hogy mások mit gonsolnak az ottani életről? Én cak logikusan teszem fel a kérdéseimet, támadószándék nélkül.

Ha lehetőségem lesz kimenni, akkor sem egyből költöznék. Úgymond felmérném a terepet, hogy egyáltalán tetszik-e nekem. Na meg nem kötelező nagyvárosban élni. :)

2016. jún. 25. 14:46
 17/19 anonim ***** válasza:
58%

Én 2 hétre mentem ki és Amerikaiak körében voltam.

Kedvesek és lazák az emberek. Még a Walmartban is normális volt a néger nő.

Magyarországhoz képest jobbak a bérek, az árak pedig nem annyival magasabbak, van ami még olcsóbb is.

Nekem tetszenek az amerikai házak stílusa, nagyon jó az elrendezésük. Nem kell szekrénysort venned mert van külön helyiség a szobában ahol polcokon vagy akasztva vannak a ruháid. Ha költözöl vagy felújítasz akkor nem kell annyi bútort mozgatnod. Minden ház klímás és nem egy helyről jön a levegő hanem minden szobába eljut egy csövön keresztül, amiből te egy rácsot látsz a plafonon.

Bár ilyen házat Magyarországon is építhetsz de ha venni akarsz akkor aligha találsz.

Az autók jobban tetszenek nekem. Bár ide is hozhat bárki Amerikából de itt luxus mert alkatrész nem találsz hozzá és sokat fogyaszt. A fogyasztás ott nem akkora gond mert féláron van az üzemanyag.

"Mitől jobb Amerika, mint akármelyik gazdagabb EU-s ország? Én voltam 1 hétig a Bahamákon is, hát jó volt, de a Fülöp-szigeteken még jobb!"

A fülöp szigeteteken gondolom nyaralni voltál de ott biztos nem dolgoznál mert a minimálbér kb 200 dollár. Ezért is van annyi filippínó USAban mert ott tízszeresét keresik.

2016. jún. 25. 18:39
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem is a filmekben látottak miatt akarnak kiköltözni a legtöbben. Mikor meg már kint vannak és rájönnek a valóságra, akkor már ciki lenne elismerni, hogy hagyták magukat átverni, és jön az önigazolás.

A mentős válaszoló próbálja csak ki az amerikai egészségügyet, betegen, esetleg vészhelyzetben. Még ha háborús veterán lenne, akkor is rohanna Mo-ra.

2016. jún. 25. 22:17
 19/19 anonim ***** válasza:
58%

> A mentős válaszoló próbálja csak ki az amerikai egészségügyet, betegen, esetleg vészhelyzetben.

Kipróbáltam, mindkettőt: 1995-ben még Magyarországon a mentő a Szent Imre kórházba vitt be, 2012-ben volt szerencsém San Franciscóban az ER-be kerülni. Ég és föld?

2016. jún. 25. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!