Illegálisan tartózkodó milyen munkát kaphat USA-ban?
Adószámod lehet tehát céget is nyithatsz illegálisként de mi a helyzet ha valaki alkalmazott?
Dolgozhat Home Depo-ban pl?
Az egész más ha te csak 3 hónapig maradnál, és ugyan illegálisan dolgoznál, de a tartózkodásod legális lenne. Én is csináltam olyat Ausztráliában, kint voltam 90 napot, hazahoztam másfél milliót.
# 7
A legtöbbjüknek egy sokkal nyugodtabb, jobb élete lesz mint ha itthon maradtak volna. Nekem számos ismerősöm van feketén az USA-ban. Pl egy srác itthon megnősült kb 20 évesen, azóta kint élnek feketén, gyerekeik vannak, van egy kifizetett családi házuk, egyszóval jól élnek.
De ott van pl a saját öcsém, meg unokatesóim. Itthon mind keresték a 150-200 ezer forintjukat, teljesen kilátástalanul éltek, néha kocsmáztak egyet, nem tudtak sokat félretenni, semmi nem motiválta őket, mindent a negatív hangulat jellemzett.
Amióta kint vannak CA-ban, mindnek autója van, hegyekbe járnak túrázni, síelni, sivatagba off roadozni, tengerben fürdenek, néha átugranak Vegas-ba, hétvégén barbecue partykat csinálnak, vagy jacuzziban söröznek.
Ilyenekről álmodni sem tud egy átlag magyar fiatal. És nem csak legendákat mesélek, én is kimentem túristaként és belekóstoltam a világukba.
Persze vannak komoly hátrányok, pl nem jöhetnek haza látogatóba, nem válogathatnak munkahelyek között, és mindig megvan a kockázat, hogy megfogja őket a hatóság. De ezek tudatában is szerintem 10-ből 8 magyar az amerikai életet választaná.
11.01. Ja, persze; nyugodtabb, jobb élete lesz a jelenben, a pillanatban. Ehhez eldobja a gyökereit, nem lesz jövője a gyerekeinek. Mindig csak a jelen; majd a gyerekeknek, majd az unokáknak is.
Lehet, hogy nem is voltak magyarok, de mindegy.
Kaphat magáncégnél bármilyen négermunkát, akármilyet. Ha ismerkedik, és értelmesnek, megbízhatónak tartják, több ajánlata lesz, mint amennyit dolgozni tud. A Home depotban nem hiszem, csak ha csalnak a papírokkal, de ki tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!