Florida vagy California a jobb hely szerintetek?
"Kalifornia meg tele van homárokkal, mint Los Angeles és San Francisco."
őőőő lehet én tudom rosszul, de szerintem KALIFORNIA EGY ÁLLAM és Los Angeles a főváros, San Francisco meg a legnépesebb városa. :D :D
Nehany erdekesseg az eghajlaton es a domborzaton kivul:
Floridaban az ingatlan arak joval alacsonyabbak
Kaliforniaban engedekenyebbek a marihuana torvenyek
Floridaban nincs allami jovedelem ado
Kaliforniaban gyakoriak a foldrengesek es nehez azokat elore jelezni
Floridaban gyakoriak a hurrikanok viszont konnyu azokra felkeszulni
Kaliforniaban valtozatosabb a kornyezet (hegysegek, siksagok) es az eghajlat is (eszakon hidegebb, delen melegebb)
Florida tobbnyire sik videk, de vannak a dunantuli dombsagra emlekezteto kornyekek.
Kaliforniaban modernebb gondolkodasuak a lakosok mint Floridaban, viszont mind a ket helyen egyre inkabb a spanyol nyelvu lakossag es leszarmazottai.
A jovedelmek magasabbak Kaliforniaban, jobb allasokat lehet kapni Floridaban, viszont a magasabb letfentartasi koltsegek ezt kiegyenlitik.
Kaliforniaban sok erdekes latnivalo van, Floridaban sok szorakoztato park szolgalja a turistakat. Mind a ket helyrol nagy hajokon lehet delebbi videkekre utazni, kulonosen Floridabol indul rengeteg ilyen.
Kaliforniahoz messzebb, Floridahoz kozelebb van az ohaza.
Kaliforniaban sokkal tobb hiresseggel lehet talalkozni, ott van a filmvilag kozpontja.
Florida csendesebb es sok helyen van termeszetvedelmi terulet szines allat es novenyvilaggal.
Szoval kinek melyik vonzo.
Ha van meg valami irjatok le.
Ja igen:
Floridaban sokkal konnyebb csodot jelenteni. Meg lehet tartani a hazadat es az autod ertekenek egy reszet, mikozben a birosag leirja az osszes tobbi adossagodat.
Nehany eve meg Burt Reynolds is oda koltozott mielott bankruptcy-t jelentett.
2004-ben jártam Floridában, pár órányit vezetsz és az állam teljesen más arcát mutatja az egyik városban mint a másikban.
Tampa nagyon szép volt, a kisebb városokban mint St.Petersburgh, Clearwater az emberek kedvesek és kultúráltak voltak, a légkör nyugodt volt, Indian Rock Beach a késői szezonban nem volt zsúfolt (sőt). Miami egész más: Sok a kubai/latin-amerikai nem annyira jó fejek az emberek. Ha megállsz a piosnál még akkor is ledudálnak akkora a pörgés néha. A városban a szép Art Deco-s épületek és a Győzike ízlésével vetekedő giccsek váltják egymást (little Havannát most nem sorolom). Egy barátomon mindig mosolyogtam amikor jött az összeesküvés elméletével, hogy "a melegeket és a romákat a zsdók tolják maguk előtt..." Aztán Miamiban mást sem láttam, csak Zs. hangzású bankokat, melegeket, meg olyan viselkedésű csak jobbmódú szineseket mint nálunk a romák...
Szerintem California!
Rengeteg a nagyváros, sok a szép hegy és jó az időjárás is szuper lehet! Én biztos elmennék oda ha nem félnék a repüléstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!