Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Ha választhatnál, akkor Los...

Ha választhatnál, akkor Los Angelest vagy San Franciscot néznéd meg, esetleg mindkettőt feleannyi ideig?

Figyelt kérdés

Kint leszek Nyugat-Kanadában pár hónapot táborban dolgozni, utána szétnézném USA-ban (1 hónapom lesz rá), és bár leginkább a keleti part vonzz, de olyan olcsó a repjegy, hogy elcsábultam a nyugati part felé is.

Mivel a büdzsém véges, és nem akarnám az összes elköltött zsémet kivágni ott, így 3 lehetőség lehet.

1) 3nap/2 éjszaka SF-ben, és 3nap/2 éjszaka LA-ben, ami nem túl sok, de igazából nem is múzeumok meg ezeket nézném, csak a fő látványosságokat, híd, tengerpart, sétálóutcák

2) 5nap/4éjszzaka SF-ben, ami egy modern, szép város, tudományos központ, menő utak, kötélenhúzós villanyos, és a többi

3) 5nap/4éjszaka LA-ben, ami árban kb ugyan annyi mint SF, odajutás költsége is, onnan keleti partra továbbjutás költsége is, szóval nincs semmi negatív pénzügyi hatása ha ide mennék SF helyett; de hát Hollywood, a felirat, Sunset Boulevard, Beverly Hills, Santa Monica, Long Beach, GTA 5, majdnem minden 2. amerikai film, ésatöbbi... De a csillogós részeken kívül egy lepukkant, csúnya 'bandaváros' (persze azokat a részeket nem feltétlen nézném meg :DD)

Szóval nem kérem hogy helyettem döntsetek, de érdekel a véleményetek, ti melyiekt választanátok.

2016. febr. 15. 16:09
 1/9 anonim ***** válasza:
1-es mindenkep
2016. febr. 15. 16:46
 2/9 anonim ***** válasza:
első változat szimpatikus
2016. febr. 15. 18:03
 3/9 anonim válasza:
San Fr. mindenkepp. (ott eltem tobb mint egy evig) Izgalmas, fiatalos, valtozatos varos. L.A elcsepelt szerintem. En 2-szer voltam egyszer sem nyujtott nagy elmenyt. unalmas! Szoval en a masodik opciora szavazok! :-)
2016. febr. 15. 18:40
 4/9 anonim ***** válasza:
20%
SF innen tavolrol nezve sokkal izgalmasabb (foleg h. nem muszaj a varosban maradni), en nem mennek LA-be, hacsak nem Hollywood miatt. Monnyuk amiatt meg tuti igen...
2016. febr. 15. 19:29
 5/9 harilaci3 válasza:
20%
Hamár ott vagy a "környéken" LasVegas is arrafele van, igaz az nincs a felsoroltak között de azért mégis csak VGAS
2016. febr. 15. 20:38
 6/9 anonim ***** válasza:
66%

Jartam Friscoban tobbszor is, es Los Angeles mellett elek, szoval jol ismerem mindkettot.

En az elsot valasztanam, csak azert, hogy meglasd mindket varost, de amig SFben eleg konnyen elsetalsz a nepszerubb helyekre illetve tomegkozlekedsz, LAben mar nehezkesebb, illetve tovabb tart peldaul kibuszozni Monicara, vagy felbuszozni a Hollywood tablahoz.

2016. febr. 15. 21:11
 7/9 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi válaszokat :)

amúgy gondolkodok autóbérlésen is

sőt, az 1. lehetőségnél az lenne hogy kocsival (cabrio mustang :DD nem is olyan drága amúgy) SF-ből LA-be, ami mégszexibbé tenné azt a lehetőséget (és a közelség miatt nincs is one way extra; szóval autó visszaviteli díj), és akkor majd onnan New York, csak nem voltam benne biztos hogy kb 2 nap per város az elég-e

bár SF-ben tényleg az összes látnivaló kb sétatávra van, LA-ben meg az ember megnézi Hollywood-ot meg a tengerpartot, aztán már kapott eleveg

2016. febr. 15. 21:42
 8/9 anonim ***** válasza:
66%

SF-ben eleg gane tud lenni a parkolas, javaslom oda meg ne vedd ki a kocsit.

Tovabba, kalkulald a kolcsonzesbe a biztositas dijat. Mivel kulfoldi vagy nincs sajat (itteni) biztositasod igy ha barmi tortenik a kocsival vagy egy masik autossal, minden koltseg teged terhel. A kolcsonzotol vasarolt biztositas ez alol felment.

Tobb tipusu biztositast lehet naluk venni. Van ami csak a "kotelezo", ami a tobbi autost vedi ha te hibazol. Van ami a kocsit is vedi. (pl. vki a parkoloban leveri az ajtot) es van a "medical" ami teged fedez ha baleseted van.

Kolcsonzonkent es kocsi tipusakent valtozik az ar, de a baratnom most berelt egy boszme pick up truckot, full biztositast kert es a truckra ez extra 30 dollart jelentett (a berleti dijon felul!!!) per nap.

A webkeresok a biztositas arat sosem mutatjak, azt a kolcsonzonel tudod megerdeklodni.

2016. febr. 15. 21:55
 9/9 anonim ***** válasza:

Mi tavaly nyáron az első variációt csináltuk meg, mozgalmas pár nap volt, de amit szerettünk volna, sikerült megnézni. Szerintem is nézd meg mindkét várost, tetszeni fog!

SF-ben az Alcatraz-ba mindenképp menj el, nekem nagyon tetszett! LA-ben pedig a beach-ek kötelezők!:)

Nagyon irigyellek most :) Szép nyarat majd!

2016. febr. 16. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!