Ha választhatnál, akkor Los Angelest vagy San Franciscot néznéd meg, esetleg mindkettőt feleannyi ideig?
Kint leszek Nyugat-Kanadában pár hónapot táborban dolgozni, utána szétnézném USA-ban (1 hónapom lesz rá), és bár leginkább a keleti part vonzz, de olyan olcsó a repjegy, hogy elcsábultam a nyugati part felé is.
Mivel a büdzsém véges, és nem akarnám az összes elköltött zsémet kivágni ott, így 3 lehetőség lehet.
1) 3nap/2 éjszaka SF-ben, és 3nap/2 éjszaka LA-ben, ami nem túl sok, de igazából nem is múzeumok meg ezeket nézném, csak a fő látványosságokat, híd, tengerpart, sétálóutcák
2) 5nap/4éjszzaka SF-ben, ami egy modern, szép város, tudományos központ, menő utak, kötélenhúzós villanyos, és a többi
3) 5nap/4éjszaka LA-ben, ami árban kb ugyan annyi mint SF, odajutás költsége is, onnan keleti partra továbbjutás költsége is, szóval nincs semmi negatív pénzügyi hatása ha ide mennék SF helyett; de hát Hollywood, a felirat, Sunset Boulevard, Beverly Hills, Santa Monica, Long Beach, GTA 5, majdnem minden 2. amerikai film, ésatöbbi... De a csillogós részeken kívül egy lepukkant, csúnya 'bandaváros' (persze azokat a részeket nem feltétlen nézném meg :DD)
Szóval nem kérem hogy helyettem döntsetek, de érdekel a véleményetek, ti melyiekt választanátok.
Jartam Friscoban tobbszor is, es Los Angeles mellett elek, szoval jol ismerem mindkettot.
En az elsot valasztanam, csak azert, hogy meglasd mindket varost, de amig SFben eleg konnyen elsetalsz a nepszerubb helyekre illetve tomegkozlekedsz, LAben mar nehezkesebb, illetve tovabb tart peldaul kibuszozni Monicara, vagy felbuszozni a Hollywood tablahoz.
köszönöm az eddigi válaszokat :)
amúgy gondolkodok autóbérlésen is
sőt, az 1. lehetőségnél az lenne hogy kocsival (cabrio mustang :DD nem is olyan drága amúgy) SF-ből LA-be, ami mégszexibbé tenné azt a lehetőséget (és a közelség miatt nincs is one way extra; szóval autó visszaviteli díj), és akkor majd onnan New York, csak nem voltam benne biztos hogy kb 2 nap per város az elég-e
bár SF-ben tényleg az összes látnivaló kb sétatávra van, LA-ben meg az ember megnézi Hollywood-ot meg a tengerpartot, aztán már kapott eleveg
SF-ben eleg gane tud lenni a parkolas, javaslom oda meg ne vedd ki a kocsit.
Tovabba, kalkulald a kolcsonzesbe a biztositas dijat. Mivel kulfoldi vagy nincs sajat (itteni) biztositasod igy ha barmi tortenik a kocsival vagy egy masik autossal, minden koltseg teged terhel. A kolcsonzotol vasarolt biztositas ez alol felment.
Tobb tipusu biztositast lehet naluk venni. Van ami csak a "kotelezo", ami a tobbi autost vedi ha te hibazol. Van ami a kocsit is vedi. (pl. vki a parkoloban leveri az ajtot) es van a "medical" ami teged fedez ha baleseted van.
Kolcsonzonkent es kocsi tipusakent valtozik az ar, de a baratnom most berelt egy boszme pick up truckot, full biztositast kert es a truckra ez extra 30 dollart jelentett (a berleti dijon felul!!!) per nap.
A webkeresok a biztositas arat sosem mutatjak, azt a kolcsonzonel tudod megerdeklodni.
Mi tavaly nyáron az első variációt csináltuk meg, mozgalmas pár nap volt, de amit szerettünk volna, sikerült megnézni. Szerintem is nézd meg mindkét várost, tetszeni fog!
SF-ben az Alcatraz-ba mindenképp menj el, nekem nagyon tetszett! LA-ben pedig a beach-ek kötelezők!:)
Nagyon irigyellek most :) Szép nyarat majd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!