Munka a médiában?
Már az elején leszögezem: nem színész/színésznőre, stb-re gondolok, hanem, mint vágó, operatőr, stb.
Tudom, hogy nem minden szakmára könnyű megkapni, de arról nem nagyon szokott szó esni itt, hogy ezekre mennyi az esélye? Azt is tudom, hogy van olyan vízum, amivel kitudok menni forgatni az USA-ba, de nem az érdekelne, hanem a rendes munkavállalói.
Nem nagyon találtam konkrétan ilyen kérdést, ami erről szólna, emiatt tettem fel.
Tehát az USA valamely filmgyárába vagy egy televíziós csatornájához vágy.
Kérdés: milyen felsőfokú, szakirányú képesítésed van, s milyen szakmai gyakorlattal rendelkezel. Milyen referenciáid vannak?
Filmgyár az esélytelen. Filmgyárba még az USA-ba végzettek is kevés százaléka helyezkedik el. Inkább kisebb saját tv csatornák, városi tv-k, stb.
Szakmai gyakorlattal meg azért rendelkezek, mert már 3 éve dolgozok (kamerázók, videót vágók, fényképezek), így azért van szakmai referenciám is.
Felsőfokú médiás OKJ-m van, mint szakmám. Tudom, jön majd a válasz, hogy egyetem nélkül esélytelen, stb, de nem is rögtön holnap indulva akarok kimenni dolgozni. Tervbe van véve, hogy elvégzek egy médiás/egyetemet főiskolát.
Az a problema, hogy nagyon nehez olyan munkahoz jutni, de persze nem lehetetlen. Itt elsosorban azzal kellene foglalkoznod, hogyan tudsz egyaltalan kijutni, ugy hogy legalisan dolgozhass.
szabina: Köszi, majd visszakeresem azt az adást.
4-es: Köszi a linket. :) De én úgy értettem, hogy munkavállalóis vízumot kapok az állással együtt, mert ahogy mindig az orvosokat és mérnököket emelik ki és kiváncsi vagyok a médiában mennyire szokták osztogatni a munkavállalóit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!