Magyar állampolgár érvényes EU-s jogsival vezetheti kint az amerikai ismerősének az autóját?
Olyasmit olvastam hogy ott az autóbiztosítás személyre szóló ezért csak az vezetheti az autót aki ezt a biztosítást megkötötte.
Igaz ez?
Azt mesélték hogy nem állítanak meg ok nélkül, kivétel ha pl keresnek valakit akinek pl hasonló kocsija van mint neked. Ha megállítanak akkor tuti vmi hülyeséget csináltál. - ez igy van, ha megallitanak tutti vmit elqrtal, egy stop tabla, egy piros, vagy lattak a kezedben a telefont, stb. De ha gyanus vagy nekik, akkor is megallitanak valamilyen mondvacsinalt uruggyel, de engem a 10 ev alatt levezetett tobb100 ezer kilometer alatt egyszer sem allitottak meg mondvacsinalt uggyel, mindig valami rosszat csinaltam es azert.
Az en biztositasom olyan, hogy ha barkinek odaadom a kocsimat es az balesetet csinal (vagy szenved) ugyanugy van fedezve, mintha en vezetnem a kocsit, akkor is ha en nem ulok az autoban.
Az ismerosod kerdezze meg a sajat biztijet, hogy naluk mi a szabaly.
Jól láttad valóban több a rendőr itthon mint odakinnt.Ennek többek között az az oka hogy magyarországon nincs munkalehetőség ezért itt mindenkit boldog-boldogtalant bedugnak rendőrnek hogy legyen munkája.Ezt itt nálunk a "korrupció fellegvárában" meg lehet tenni.
Az USA területén valószínűleg nem nagyon kötnek bele az EU-s jogsiba,(szerintem még az EU-rendszámba se)de ha meg akarod magad nyugtatni csináltass egy ilyet:
Amerikai-nemzetközi jogosítványnak hívják.
Ha igazoltatásnál egy ilyet mutatsz a rendőrnek(az eu-jogsid helyett) ezt náluk törvényes hivatalos belföldi jogositványnak minősül.Ezt a hajtásit minden államban ismerik és el is fogadják.
Autóvásárlás is megoldható csak szerezned kell hozzá egy munkáltatói igazolást.CASCO-t is köthetsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!