Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Vancouver miért nem olyan...

Vancouver miért nem olyan népszerű és közismert város, mint mondjuk New York vagy Los Angeles?

Figyelt kérdés
Ez nem egy probléma, sőt jó is, de érdekel: Miért nem beszélnek annyian Vancouverről, mint Los Angelesről, vagy New Yorkról? Vancouver is West Coast, igaz Kanadában, de egy álomváros. A világ harmadik legnagyobb filmgyártási központja a másik két város után, az életszínvonal még jobb is, videojátékokat is készítenek, tehát eléggé jelen van azokon a területeken, ami a világot érdekli. Mégis, vajon miért nem készül egy film sem Vancouver helyszínnel? Miért csak New York, Los Angeles az istenített város Észak-Amerikában?

2016. jan. 24. 11:36
 1/8 szabina555 ***** válasza:
80%
nyilvan egy hollywoodi filmgyár nem fogja Kanadát reklámozni, hanem a saját országát..
2016. jan. 24. 12:05
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
Nincs annyira reklàmozva, tùlmajmolva. Amìg magam be nem jartak egesz USA-t, addig èn is azt hittem hogy jòk ezek a helyek, de ezersser szebb, jobb helyek vannak az USA-ban, mint LA es NY. Csak ugye a nagy amerikai filmek többsège ezekben jàtszodik. Nekem egy ismerősöm kapott egy lehetősèget hogy legàlisan dolgozhatna Kanadàban, de visszamondta, mert neki csak az USA a jò. Ez a mèdia ereje sajnos.
2016. jan. 24. 12:10
 3/8 anonim ***** válasza:
79%

Vancouver egy igen gazdag város.

Toronto után az egyik legfejlettebb, de amiatt hogy rengeteg technikai ,kommunikációs cég települt a város ipari körzeteibe, hatalmas lendületet adott a fejlődésnek.

Mini sanfrancisconak is hívják kanadában.

DE olyan ingatlanárak, és szolgáltatási árak jellemzik, hogy a szerényebb életvitelű polgárok inkább a környező külvárosi övezetbe települnek ki, és vállalják a napi több órás ingázást, mert így tudnak csak megélni az egyik legdrágább városban észek amerikában.

Sokmindent tudnék még írni, de ha ennyire érdekel, a neten is találsz infókat.

De mindezeket csak élőben tudod megtapasztalni, addig amiket ide leírtam, nem sokat fognak jelenteni számodra.

2016. jan. 24. 13:14
 4/8 A kérdező kommentje:
Ezeket én is tudom, nem Vancouverről szeretnék megtudni dolgokat, hanem arról, amit már leírtam. De köszönöm. Arr gondolok, hogy pl. ha én azt mondom, hogy jövő héten megyek Los Angelesbe, akkor a hallgató kikerekedett szemmel mondja, h TÉNYLEG??? , de ha azt mondom, hogy Vancouverbe, akkor lehet, h megkérdi, az hol van? Erre gondolok. Nekem tetszik, hogy így van, mert semmi szükség arra, hogy Vancouver is egy szemetes, piszkos város legyen, hemzsegő turistákkal, csak az oka érdekel ennek a dolognak. Minden szuper benne, teljesen érthető lenne a hírnév, de mégsincsen.
2016. jan. 24. 13:49
 5/8 anonim ***** válasza:

A kanadaiak szemében elég népszerű pedig vancouver.

Lehet itt európában inkább a két másik amerikai várost preferálják, de ott van a nyomukban a kanadai nagyváros is.

Ahogy feljebb írták, egy elég modern, high-tech város, rengeteg amerikai is odaköltözik, aki kiábrándult a sziliciumvölgyből(san francisco,sandiego).

2016. júl. 4. 11:02
 6/8 anonim ***** válasza:

A kerdesedre valaszolva :

Mert csak az 1986-os Expo ota lett nagyvaros, azelott elegge kisvarosi volt. Szep volt, csak kisvarosi.

A 90 es evek Hongkongi bevandorlohullama feltette a terkepre, de meg a mai napig is mindig " emelkedo" ben van.

Kozel sincs NY vagy LA hez nepszerusegi szinten.

2016. júl. 5. 02:00
 7/8 A kérdező kommentje:
Aha. Értem. Pont jó ez így. Los Angeles és New York nekem a szemetet, az izzadtságszagot juttatja eszembe. Vancouver pedig egy természetközeli, majdhogynem utópisztikus város. De most komolyan: Van egy jó városmag, körülötte kertvárosok végtelen mennyiségben, rengeteg de rengeteg park, óceán, hegyvidék. Minden van. Még a tömegközlekedés is jó, úgy hallottam (ami ugye Észak-Amerikára nem jellemző). :)
2016. júl. 26. 22:08
 8/8 anonim ***** válasza:

Én Vancouverben élek nyolc éve már, jól mondja aki azt mondja hogy 1986 illetve 1997 emelte ki. Ettől még a világ egyik legélhetőbb és leggyönyörűbb városa.

Van egy önerősítő spirál jellege a dolognak: az embereket jobban érdekli a Sex and the City ha New Yorkról szól, ezután az embereket jobban érdekli New York mert látták ezt az idióta sorozatot stb

2016. júl. 27. 06:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!