New Yorkba egyáltalán nem megy se tőlünk, se a környező országok nem túl távoli pontjáról közvetlen repülőjárat?
Árakat kerestem, ekkor láttam, hogy mindenképp át kell szállni. Minimum 1x, de van 2x-i átszállás is.
Próbáltam közvetlen járatot keresni, de sem Magyarországról, sem Szlovákiából, sem Romániából, sem Ausztriából nem indul.
Ezeknél távolabb már nem tudnánk menni kocsival, meg nem is érné meg, de az átszállást is kihagynám.
Ti tudtok átszállás nélküli járatot valahonnan a "közelből"?
Hogy lehet az, hogy közép-Európából nem lehet közvetlenül eljutni egy ilyen városba?
Becsbol van.
Mikor akartok utazni? En marciusi datummal neztem es a United/Austrian-nak van egy jarata kozvetlenul a JFK-re!
én is márciusi dátumokat néztem.
igazából mindegy is a dátum, bármikor mennénk, kivéve ősszel, az őszi NY nem érdekel.
egyelőre csak az árakra voltam kíváncsi, oda-vissza kb. 130 ezertől indul, a vége kb ennek a duplája. persze csak turistaosztály.
ezt a bécsit be tudnád linkelni?
a skyscannert és a bogairt néztem, de lehet elnéztem vmit.
alapból sok mindentől félek, ez is egy ilyen, a világ másik végén... mi van, ha késik az 1. járat, és a 2. otthagy? nem tudunk több százezres költőpénzt vinni, és új jegyet venni.
meg egy akkora reptér, ahol az átszállás van, nem hasonlít a debreceni kis repterünkre. sokkot kapnék, azt se tudnám, merre menjek.
Oh, kis butus, nincs mitol felni ;)
Eloszor is, en expedia.com neztem a becsit marciusi indulassal.
Tovabba, idos (ertsd 60+) eves szuleim siman kijottek hozzam Los Angelesbe (tobbszor is) zero angol tudassal es eddig egyszer sem volt hogy ne ertek volna ide. Szoval nincs mitol felni.
Ha ugy veszed a jegyet, hogy Budapest New York, mindegy hogy a ketto kozott hol van az atszallasod (es hanyszor), a legitarsasag FELELOS az utaztatasodert, vagyis ha onhibadon kivul lekesed a csatlakozast, akkor vagy atraknak egy masik gepre, vagy ha a gep csak masnap indul, akkor gondoskodnak az elszallasolasodrol! Nem lesz olyan hogy veled vetetik meg az uj jegyet. Kiveve akkor, ha a te hibadbol kesed le, pl. beszorulsz a klotyiba, vagy elalszol a varoban, de ugyis bemondjak tobbszor is a neved, szoval no para. Ha idojaras, technikai, akarmi miatt kesed le a csatlakozast, az nem a te hibad!
Szoval vegyel nyugodtan csatlakozos jegyet.
En mondjuk Londont nem szeretem. A szuleim pedig Amsterdamot nem, mert ott egyszer futniuk kellett es tul messze volt egymastol a ket kapu. Azota mindig Zurich vagy Frankfurt-on keresztul utaztatom oket es minimum masfel, max 2 es fel ora csatlakozasi idot hagyok nekik. Tobb mint 2 ora felesleges es veszett faraszto.
lekésni nem fogod, mondjuk én mindig úgy választok járatokat, hogy 2 órám legyen az átszállásra, az bőven elég volt eddig mindig.
ha az első járatod késik, a másodikon nem vagy rajta, két másodperc alatt utánanéznek hogy te melyik géppel jössz, és megvárnak.
legtöbbször Londonban szálltam át, ott minden úgy ki van táblázva, hogy nagyjából az is megtalál mindent, aki alig beszél angolul.
na meg tele van ott dolgozókkal, akiknek az a feladatuk hogy minden utas eljusson oda, ahova el kell jutnia.
legelső alkalommal túlaggódtam én is ezt az átszállás dolgot, de visszagondolva közel teljesen feleslegesen.
köszönöm, ez megnyugtató.
angolul beszélek, ennek azért örülök.
de komolyan, ha nem vagyok rajta, rákeresnek, hogy honnan jövök, és hol járhat az a gép?
ezt egy nagy ország óriási repterén megcsinálják akár napi több ezer embernél? :O
épp amszterdami átszállást írnak a legtöbb járatnál, de máris nézem azt az oldalt, amit írtál.
egyébként ti, mint hozzáértők, mit gondoltok, ha lenne heti 1 járat innen Pestről, az nem lenne kihasználva? úgy tudom, valaha volt, de aztán malév-csőd és hasonlók miatt megszűnt.
mivel a környező országokban sincs (a fentiek szerint Ausztrit kivéve), vajon Magyarország-Szlovákia-Ukrajna-Románia nem biztosítana heti 1 közvetlen járathoz teltházat?
két másodperc alatt utánanéznek hogy te melyik géppel jössz, és megvárnak - ebben erosen tevedsz kedves valaszolo!!
a repulogepek minden egyes kesese dollarezrekbe kerul a legitarsasagoknak, de a pilotak sem tolhatjak tulsagosan neki, hogy behozzak a lemaradast, mert az meg extra uzemanyag, ami szinten extra koltseg... eszuk agaban sincs megvarni akarkit, mert az penzbe kerul, viszont atrakni egy masik gepre (ha azon van szabad hely) az viszont csak ket kattintasba kerul...
nem, nem varnak meg!
engem mar hagytak ott repteren, raadasul ugy, hogy futottam, lihegve ertem a kapuhoz es kozoltek, hogy a gep ajtajat mar becsuktak, senki fianak ki nem fogjak nyitni, de nyugi, 5 ora mulva megy a kovetkezo gep, arra mar at is raktunk teged... kicsit sem voltam elkenodve, foleg, hogy ez volt a legelso lecsuszasom es eleg fiatal is voltam... meg jo hogy kaptam ismerostol helyi valutat igy tudtam telefonalni az otthoniaknak, hogy ne varjanak a repteren x idoben, mert kesobb erkezem...
az igazsag az, hogy anno, amikor meg volt Malev meg kozvetlen jarat, akkor nagyon sokat jartunk a JFK-n de mi ugy megutaltuk azt az allatkertet, hogy inkabb fizetek extrat, csak valami masik USA vagy europai varosban kelljen atszallni, barhova is visz az utunk, szoval a kozvetlen BUD-JFK nekunk nem lenne elonyunkre, de ettol fuggetlenul biztos lenne ra kereslet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!