Mi a helyzet a bevándorló vízummal?
Igazából szeretnék letelepedni a családommal az USA-ban, pontosabban California-ban, a munkavállalói vízumot nem szeretném erőltetni, mert úgy hallottam, hogy azt csak egyetemi professzoroknak meg tudósoknak adják meg és én ezek közül egyik sem vagyok. :) A Vízumlottó akármennyire is mondják a fórumokon nem ingyenes. Engem igazából a bevándorló vízum érdekelne, mert azzal tetszés szerint lehet ki-be utazgatni az usa-ba/ból és akár le is lehet telepedni ott.
Mennyibe kerül igényelni a bevándorló vízumot?
Lehet e valami buktatója a fent említett vízumnak?
Fontos, hogy legálisan tartózkodjunk ott :)
Ha megadják a zöldkártyát, akkor, hogy lehet az ember állampolgár?
4 év alatt változtak dolgok, de a lényeg maradt
"Mi a bevándorló vízum?
Bevándorló vízumra van szüksége minden egyes személynek, aki állandó tartózkodásra kíván belépni az Egyesült Államokba, tekintet nélkül arra, hogy ott szándékában áll-e munkát vállalni vagy sem.
Az Egyesült Államok törvénye négy általános kategóriában teszi lehetővé bevándorló vízum kiadását:
Közvetlen hozzátartozók:
Amerikai állampolgár külföldi házastársa és kiskorú gyermeke
Amerikai állampolgár menyasszonya/vőlegénye (K1)
Amerikai állampolgár szülője
Rokoni kapcsolat alapján bevándorlók (pl testvér)
Munkavállalás alapján bevándorlók
Diversity bevándorlók (vízumlottó)"
- A rokoni kapcsolaton alapuló bevándorláshoz egy usa állampolgár rokon kell, szülő, gyerek vagy testvér, aki peticiót nyújt be. Testvér esetén az elbirálási ideje kb 4 év, de akkor be kell állni egy másik sorba, mert az évente kiadható vizumok országonként limitálva vannak és elég hosszú a sor. Tehát optimális esetben 4 év, de lehet akár a duplája is. Közvetlen hozzátartozó esetén nincs limit, ez elintézhető 2 éven belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!