Érdeklődős kérdése:
New Yorkból karácsonyra hozni szeretnék a családtagjaimnak ajándékokat, akkor kell a műszaki cikkekre vámot fizetni? Miként lehet behozni ilyen dolgokat? Hallottam ha a csomagolásból kiveszem akkor olyan mint ha az én használati tárgyam lenne?
Figyelt kérdés
Darabszámban milyen korlát van ezekre az utazótáskámban? Teszem azt, ha szeretnék kb. 5-7 táblagépet vagy egyebet behozni? Milyen eljárás rendje van ennek hogy ne búntessenek meg? A vám mennyi szokott lenni?2015. nov. 19. 13:22
1/5 anonim válasza:
Csak jössz és nem szólsz senkinek és se vám se semmi.
2/5 anonim válasza:
Amikor beléptél, vagy belépsz az államokba, kitöltesz egy nyomtatványt a nálad levő értékekről.
Ezt a hatóságok jól elteszik, és hazajövetelkor bármikor szembesíthetnek azzal, amivel gyarapodtál.
Engem még sosem kérdeztek meg hazafele, igaz csak egy-két elektronikai cikket vásároltam.
De tucatszám hozni ilyeneket büntetendő dolog.
Azt már nézted, hogy kínából rendelve egy táblagép 30 dollárról indul? Csak azért mondom, mert bár az usa-ban olcsóbbak a műszaki cikkek, mint Európában, de ha le tudsz mondani arról, hogy neked valamelyik nagy gyártó logója legyen a dobozodon, a kínai termékekkel simán jobban jössz ki, mintha az usa-ban vásárolnál.
Az áfa 27 százalék, és vám csak 150 dollár(?) fölött van.
3/5 A kérdező kommentje:
Oké csak az a kérdés hogy mennyi az a darabszám ami büntetési tételt hoz maga után. Nem akarok büntetést és jó lenne valamilyen szinten vámmentesnek is maradnia a kütyüknek.
2015. nov. 19. 21:38
4/5 anonim válasza:
Az amerikait abszolut nem erdekli mennyi muszakicikket viszel ki az orszagbol.Nem is ellenorzik csak az illegais dolgokat nezik.Ha a csomagod egyenesen megy magyarorszagra akkorva a magyar hatarorok megnezhetnek es akkor kell vamot fizetni.Pontosan nem tudom mi a limit de mindenbol egy az biztos hogy nem vamkoteles.5-7 tablagepre biztos hogy vamot kell fizetni.Vigyazz mit veszel mert van ami nem mukodik otthon mert amerikaban 110 volt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!