Kanadai egyetemek? Esélyes? 17/L
Sziasztok! Kanadában szeretnek továbbtanulni es élni. Csak jókat hallok rola es imádom. Nem tudom megmondani miért de oda húz a szívem. Ezért szeretnek mar eleve oda egyetemre menni. Nagyon vonzanak a vancouveri, a torontói, montreali egyetemek. Mennyire nehéz bekerülni egy magyar diáknak? Milyen az oktatás színvonala? En úgy tudom nagyon hasonlít a brit felsooktatashoz. Es ha mar ott vagyok:
-milyen nehéz diákként munkát vállalni?
-mennyibe kerül a megélhetés?
-érdemes-e gazdasági szakot választani vagy marketinget?
-hogy lehet állampolgárságot szerezni?
Egyenlőre ennyi jutott eszembe. Azok írjanak akik kint élnek vagy/es tanulnak.
Első kérdésem az, h francia v angol nyelven szeretnél oktatásban részesülni?
Montreal ugyanis francia tartomány, tehát francia az anyanyelv. Ugyanígy Quebeq összes tartományának a városai.
2008-ban egy Ifjúsági Világkongresszus keretében Quebecben voltam a kongresszusnak a helyi egyelem, a Laval University adott helyet. Én nagyon szerettem, és a város is csodás, csak ajánlani tudom, ha franciául tanulnál. Teraszos kisházak, sok zöldövezet. A belaváros pedig nagyon hangulatos.
Toronto más stílusú, inkább amerikanizálódott város. Magas épületek, esti díszfények. A nyelv is angol.
Az állampolgársággal várj szerintem, mert a honvágy nagy úr!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!