Ha az usaban elhagytam aZ utlevet es par nap mulva mennem kell mi tortenik? Estaval
Szerintem jelentkezz be a követségen, vagy konzulátuson. Ott adnak ideigleneset. Vagy megmondják, mit tegyél. Gondolom, először a rendőrségen kellene keresni, lehet hogy leadták.
Nekem Olaszországban veszett el az útlevelem, mikor észrevettem, bementem a helyi rendőrörsre, hogy bejelentsem, megláttak és vigyorogva hozták...
Igazolást egyből ki tudnak állítani, amivel haza tudsz utazni.
De én a helyedbe nem itt kérdezősködnék, hanem bejelenteném a rendőrségen, majd felhívnám a konzulátust.
Jelentsd be azonnal a rendőrségen.
Utána egyből menj a magyar konzulátusra.
Ott azonnal kapsz egy olyan ideiglenes útlevelet, amivel hazamehetsz.
Ha hazaértél irány az okmányiroda.
Ott leadod az ideiglenes útlevelet és csináltatsz újat ha szűkséged lesz rá.
Tehát ha most elintézed nem léped túl a 90 napot.
Unatkoztam es felhivtam neked a los angelesi magyar konzulatust:
Csakis szemelyesen lehet kerni ideiglenes utlevelet, $37 es kabe egy ora alatt kesz van es csak arra jogosit, hgy hazautazz, es mikor otthon uj utlevelet kersz, akkor ezt le kell adni.
Fel kell mutatnod egy masik igazolvanyt, ami lehet fenymasolata is egy otthoni pl. szemelyidnek vagy jogsidnak (ha ezek nincsenek itt nalad).
Embassy of Hungary in Washington
3910 Shoemaker St NW, Washington, DC 20008
Consulate General of Hungary in Los Angeles
11766 Wilshire Blvd #410, Los Angeles, CA 90025
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!