Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Ha az usaban elhagytam aZ...

Ha az usaban elhagytam aZ utlevet es par nap mulva mennem kell mi tortenik? Estaval

Figyelt kérdés
nincs meg az utlevel par nap mulva meNni kellene mert lejar a 90 nap mi a teendo illegalissa valok? Mennyi idot adnak ilyenkor ha adnak
2015. okt. 13. 20:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Be kellene menned a legközelebbi konzulátusra vagy legalább felhívni őket telefonon. Mivel nem tudom, hol vagy, így nem tudok Neked linkelni, de szerintem Te is meg tudod keresni itt a neten.
2015. okt. 13. 20:59
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem jelentkezz be a követségen, vagy konzulátuson. Ott adnak ideigleneset. Vagy megmondják, mit tegyél. Gondolom, először a rendőrségen kellene keresni, lehet hogy leadták.

Nekem Olaszországban veszett el az útlevelem, mikor észrevettem, bementem a helyi rendőrörsre, hogy bejelentsem, megláttak és vigyorogva hozták...

2015. okt. 13. 21:00
 3/8 A kérdező kommentje:
De Mennyi ido kb az ideiglenes? Ha tul lepem az idot nem valok illegalissa? En ugy hallottam vagy 1 honap mire kezhez kapok valamit
2015. okt. 13. 21:21
 4/8 anonim ***** válasza:

Igazolást egyből ki tudnak állítani, amivel haza tudsz utazni.

De én a helyedbe nem itt kérdezősködnék, hanem bejelenteném a rendőrségen, majd felhívnám a konzulátust.

2015. okt. 13. 21:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, rendőrség, konzulátus azonnal. Számíts rá hogy mindenki nagyon morcos lesz mert cseppet sem gyanús hogy (amúgy sem szokásos) három hónap végén veszik el az útlevél és rögtön azt kérdezed mennyi időt lehet még maradni...
2015. okt. 14. 04:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Jelentsd a rendőrségen, konzulátuson, aztán, hogy mi a további teendő majd elmondják. Valószínű kapsz egy igazolást és ezzel haza tudsz utazni.
2015. okt. 14. 11:31
 7/8 anonim ***** válasza:

Jelentsd be azonnal a rendőrségen.

Utána egyből menj a magyar konzulátusra.

Ott azonnal kapsz egy olyan ideiglenes útlevelet, amivel hazamehetsz.

Ha hazaértél irány az okmányiroda.

Ott leadod az ideiglenes útlevelet és csináltatsz újat ha szűkséged lesz rá.

Tehát ha most elintézed nem léped túl a 90 napot.

2015. okt. 14. 12:14
 8/8 anonim ***** válasza:

Unatkoztam es felhivtam neked a los angelesi magyar konzulatust:

Csakis szemelyesen lehet kerni ideiglenes utlevelet, $37 es kabe egy ora alatt kesz van es csak arra jogosit, hgy hazautazz, es mikor otthon uj utlevelet kersz, akkor ezt le kell adni.

Fel kell mutatnod egy masik igazolvanyt, ami lehet fenymasolata is egy otthoni pl. szemelyidnek vagy jogsidnak (ha ezek nincsenek itt nalad).

Embassy of Hungary in Washington

3910 Shoemaker St NW, Washington, DC 20008

Consulate General of Hungary in Los Angeles

11766 Wilshire Blvd #410, Los Angeles, CA 90025

2015. okt. 14. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!