Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Baj ha elakarok utazni Észak-A...

Baj ha elakarok utazni Észak-Amerikába?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok,de sokkal szivesebben élnék külföldön..

Nagyon kiakarok menni,és mondjuk New York-ban élni de nagyon...

Ez nem holmi kislányos vágy,de ott akarok híres lenni meg ilyenek...

2015. szept. 6. 16:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
De igen, ez kislányos vágy. Álmodj királylány. :D Azért ott se kolbászból van a kerítés, tanulj egy kicsit, hátha megérted. :)
2015. szept. 6. 17:31
 2/12 anonim ***** válasza:
82%

Nézd.. te még nagyon kislány vagy, és nem baj ha álmodozol. Mindenkinek van vagy volt valami álma.

De, hogy tudd. Kijutni élni/ dolgozni minden évvel nehezebb lesz, és senki sem tudja, hogy 6 év múlva amikor te 20 éves leszel mennyire lesz nehéz kimenni.

De egy valamit már most tudhatsz. híres lenni csak akkor leszel ha

1- mondjuk Spielberg a keresztapád

2- Annyira tehetséges, profi, jó vagy, hogy mindenki téged akar majd

Volt szerencsém Hollywoodban tölteni 1 hónapot egy unokatestvéremnél aki az egyik filmstúdióban dolgozik ( nem híres csak világítástechnikus)

Párszor elkísérhettem a munkahelyére, és minden alkalommal az állam leesett, hogy km-es sorok álltak a tehetséges, híressé vágyó emberekkel. Az utcán várva, hogy bejuthassanak, vagy jöjjön egy "nagy kutya" akinek gyorsan egy magánszámot előadhatnak végig szórakoztatták egymást, gyakoroltak. Volt olyan lány aki olyan szépen énekelt, mindenki megtapsolta. Láttam színészi játékokat amit eljátszottak..Volt alkalmam pár emberrel beszélgetni is. Dicsértem őket, kedvesek, viccesek. Sokan mesélték, hogy volt aki már évek óta kijár, hátha felfedezik. Sokan pincérek, vagy gyári munkások.

Voltak akik nem született amerikaiak voltak. Megismerkedtem egy nagyon jó fej lengyel sráccal aki azt mondta, hogy tudja soha nem lesz esélye mert akcentus angolja van, de már csak a szórakozás kedvéért jár ki.

Szóval ha belegondolok, hogy naponta éveken keresztül született amerikaiak várják a csodát, nagyon minimális az esély, hogy te kis hazánkból hollywoodi sztár legyél.

Mondhatjuk, hogy "híres" magyar színészeknek sem sikerült (és itt nem a tehetségtelen Dobó Katára gondolok)

Pl:

- Jávor Pál

- Kabos Gyula

- Karády Katalin.

- Bánfalvy Ágnes

2015. szept. 6. 17:51
 3/12 anonim ***** válasza:

2: "...hogy tudja soha nem lesz esélye mert akcentus angolja van, ... "

Svarci? :)

2015. szept. 6. 18:04
 4/12 anonim ***** válasza:

ma 18:04

Drága... Arnold Svarci eleve világbajnok lett, és a stúdió kereste fel filmszerepre.

Nagyon nem mindegy...

2015. szept. 6. 18:12
 5/12 anonim ***** válasza:

ma 18:04

és még valamit. Az első filmszerepnél ha beszél is a filmben az nem az ő beszéde. Utóhang készült, és más ember beszédét tették bele, mert annyira erős volt az akcentusa, hogy nem is kockáztatták meg, hogy így készüljön a film.

2015. szept. 6. 18:14
 6/12 anonim ***** válasza:

Haha, vicces kérdés, miért lenne baj? :)

Sajnos nem sok esélyed van, de nem lehetetlen. Rajtad kívül még legalább 3 milliárd ember szeretne Amerikába költözni. Elég alaposan megválogatják, hogy ki maradhat ott.

2015. szept. 6. 19:59
 7/12 anonim ***** válasza:
4-5: Szerintem ez tök irreleváns abból a szempontból, hogy a mai napig megvan az osztrák akcentusa. Az azért jelent valamit, hogy ennek ellenére is felkérték színészkedni.
2015. szept. 7. 07:24
 8/12 anonim ***** válasza:

Nagyon nem mindegy...de hidd el mindegy!

Arnold hires volt es nem szamitott, hogy akcentussal beszelt a filmjeiben. Aki nem hires es szamit a kiejtes, azt egyszeruen elviszik tanarhoz.

Hasonlo tanarnal tanulnak az ausztral szineszek, akik amerikai szerepet jatszanak el (Russell Crowe pl.), vagy az amerikai szineszek, akiknek angol karaktert kell eljatszaniuk (Renée Zellweger).

Legutobb valami kem filmet lattam (James Bond talan) ahol az azsiai szineszno egy deka angol tudassal forgatta a filmet ugy, hogy betanulta, hogyan ejtse ki a szoveget, de fogalma sem volt, hogy mit mond. Az interjukat is mind tolmaccsal csinalta vegig. A rendezonek az o arca kellett, az mar masodlagos volt, hogy egy kukkot nem tudott angolul. Szoval ez ne tartsa vissza a kerdezot.

Amugy 14 evesen meg kislany vagy es az almaid is kislanyosak, de nem baj!

New York viszont egyaltalan nem olyan, mint a filmekben, de majd ha egyszer kijutsz, megtapasztalod.

2015. szept. 8. 19:17
 9/12 anonim válasza:

En is 14 eves vagyok es majdnem ugyanabban a cipoben jarunk. En mar legalabb 6 eve almodom arrol, hogy kijussak innen, Nemetorszagba, Ausztriaba, Svajcba vagy hat... Amerikaba. A nemetet koromhoz kepest nagyon jol beszelem, az angol is megy.

Azt kell megertenunk, hogy akkoriban a szuleinknek nem voltak effele lehetosegeik, hogy barmilyen nyelvet megtanuljanak. Az enyemek jol beszelnek angolul, de mit kezdjunk csak mi 3an Amerikaban? A csaladunk itt van, barataink itt vannak, stb.

Egyszeri utazashoz meg nem igen van anyagink most.

Szoval, inkabb tanuljunk, ahhoz, hogy kesobb, sajat penzbol kijuthassunk.

Remelem, hogy segiteni tudtam. :)

2015. szept. 8. 21:20
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! :)

Nem gondolnám sőt biztos nem leszek híres,de attól még tuti elutazom egyszer oda,még ha rá is megy a kockanadrágom..:)

Álmodozni szabad,később talán lesz olyan is,ami megvalósítható.

2015. szept. 9. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!