Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Élet az ESTA után. Hogyan?

Élet az ESTA után. Hogyan?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Mennék ki egy ismerősön keresztül dolgozni Amerikába, de ugye csak ESTA-val, ami 90 napig él, utána illegális bevándorlónak számítok. Tehát sem orvosi ellátás, sem semmi nem jár és ráadásul ha haza akarok bármikor jönni, akkor kitiltanak x évre, lehet sosem kapok vízumot többé. Arról érdeklődnék, hogy van-e szerintetek lehetőség egy kicsit kijátszani a rendszert? Mondjuk diákvízumot mennyire valószínű, hogy kapok? Ha kint vagyok ESTA-val és azt mondom, szeretnék tanulni valamilyen iskolában. Azt ugye senkinek sem kell tudnia, hogy munkát vállalok. Mert nem szívesen házasodnék be 22 évesen 2 hónap alatt valami ismeretlen lánnyal. :D Köszönöm a segítséget, tippeket, stb.

2015. júl. 10. 22:09
 1/9 anonim ***** válasza:
92%
Nem hiszem, hogy le tudlak beszélni, de ha mégis: inkább ne. Illegálisként élni - szerintem - Amerikában rosszabb, mint itthon minimálbért tengődni. A legalja munkákra keresnek általában ilyen embereket.
2015. júl. 10. 22:20
 2/9 anonim ***** válasza:
Pedig a hàzasságon kívül nagyon ninxs màs esélyed. Illegáliskênt nem tudod élvezni az anerikai életet, ez fix.
2015. júl. 10. 22:29
 3/9 anonim ***** válasza:
Én kicsit az ellentétét írom, igaz kockázatos így is persze de kinn elsősorban a sötétebb bőrűeket nézik ki úgyértve, mexikóiak és kubaiak. Fehér emberből nem látszik hogy nem Amerikai így kisebb a lebukás veszélye. De igen szar melót kapsz, nyílván nem mehet komoly állásra max valami rakodónak vagy takarítónak, vagy hasonlóbb nem feltétlen legalja melóra. És közben vízum lottózhatsz is hátha megkapod. De én se választanám ezt. Az én választásom az lett, hogy informatikusnak tanulok és olyan magasz szintre viszem amennyire tudom, hogy a jövőben remélhetőleg egy amerikai cég kérjen értem munkavállalói vízumot. Remélem azért nem csak ilyen csúcs agysebészeknek meg professzoroknak adnak hanem egy mezei hálózat mérnöknek is lesz esélye :D
2015. júl. 10. 23:36
 4/9 anonim válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni, de ezt az USA-ban nagyon komolyan veszik, hogy betartsd a 90 napot. Ez alatt az idő alatt sem munkát vállalni sem tanulni nem lehet, ez egy turista vizum. Ha illegálisan maradsz ott, egyáltalán nem számíthatsz az ellátórendszerükre, de még egy bankszámlát se tudsz megnyitni. Komoly munkában sehol sem fognak alkalmazni.

Jelenleg 4 módja van az USA-ban való letelepedésnek:

1.) Családegyesítéssel - ha van kint közeli rokonod

2.) Házassággal - ezt az opciót elvetetted

3.) Ha külföldi munkáltató szponzorál - ez csak hiányszakmáknál fordul elő és elég ritka

4.) Diversity lottery - évente 55 000 embert sorsolnak ki a világon, aki zöld kártyát kaphat - leginkább ez az 1 járható út. Érettségivel rendelkezni kell és tudni igazolni, hogy rendelkezel elég pénzügyi fedezettel és nem a társadalomra vagy rászorulva (pl. segélyek)

Javaslom, hogy vegyél fontolóra egy európai országot is. Sok sikert! :)

2015. júl. 10. 23:47
 5/9 anonim ***** válasza:

Ugye megy az angol, mert aki ide vagyik annal ez a minimum!

ESTAval erkezettek NEM kerhetnek status modositast. Vagyis ESTAval jottel nem kerhetsz munkavizumot, nem kerhetsz tanulo vizumot. Ha megis dolgozni akarsz mert talalsz ceget aki szponzoral (mert ugye a ceg keri neked a vizumot nem te magadnak) akkor is tipli haza es onnan intezed a tobbit. Tanulas szinten. Haza, intez tanulo vizum, jon vissza tanul.

Egyetlen alkalom, h statuszmodositast csinalj, ha ESTA alatt meghazasodsz es az amerikai ferjed/feleseged beadja neked a zoldkartya kerelmet.

Ja igen, es ha megy az angol (remelhetoleg) akkor visajourney.com es uscis dot gov es az alapokat legalabb olvasd el, hogy mi merre hany meter.

Ha nem ismered a keritest hogy akarod a kiskaput megkeresni??? ;)

2015. júl. 11. 07:20
 6/9 anonim ***** válasza:
33%
Ez kb. az öngyilkosság. Gratulálok a sok eszedhez.
2015. júl. 11. 07:39
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Nyelvtudással hála istennek nincs probléma, az adott oldalt átolvasom. :)

Az megvan, hogy kinél mit és hogyan dolgoznék. Ettől nem félek, mert ismerősömről van szó.

A vízumlottóban nem reménykedek, mert itthon még a kétezres évek nyertem utoljára egy tv-s betelefonálós játékon, azon kívül soha. :D Mért pont zöld kártyát nyernék... :D

Szóval lényeg a lényeg, hogy a beházasodáson, gyerekvállaláson kívül nincs más lehetőség. És ezek is csak akkor, ha a 3 hónapon belül megoldom. :D Vagyis elvileg a gyerek sem. Vagy az úgy működik, hogy már tudni, hogy a hölgy terhes, de ugye még 6 hónap hátravan a születésig? És illegálisan vagyunk kint, de oda születik a gyerek?

Köszönöm ismét, további szép napot mindenkinek! :)

2015. júl. 11. 10:50
 8/9 anonim ***** válasza:
Az, hogy teherbe ejtesz egy amerikait, semmi jogalapot nem jelent neked az ott tartózkodásra. De ha meg is születik, az sem.
2015. júl. 11. 13:22
 9/9 anonim ***** válasza:

Azt se felejtsd el, hogy a zöldkártya alapjául szolgáló házasságot is ellenőrzik, tehát hónapokig, de akár évekig is nyaggathatnak hivatalnokok, hogy valóban együtt éltek-e, stb. Ha bebizonyosodik, hogy érdekházasság, akkor bukta.

(Bár írtad is, hogy ezt az utat kizárod.)

2015. júl. 12. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!