Amerikai élet kezdési tanácsokat kérnék, kint élő magyaroktól! Philadelphia és környéke szerintetek megfelelő lenne? (Ott élőket vagy akik már jártak ott, csak olyanokat kérek)
A jövőben szeretnék kiköltözni Amerikába a barátnőmmel és jönne egy barátunk is, már nézegettem a repülőjegyeket, Philadelphia és környéke elég szimpatikus nekünk, állítólag nem is olyan drága, sok külvárosa van mint New Jersey stb, nincs messze New York sem de mégsem New York, hasonló dolgok. A repülőjegy sem olyan vészes, az év végén és elején már 67-70-80.000 Ft/fővel meg lehet úszni a jegyet. A szállások nem a legolcsóbbak, de ha itthon összegyűjtünk egy "kis" pénzt és esetleg kint dolgozunk szerintem meg tudjuk oldani azt is. A vízum/engedélyek dolgokat nem látom át teljesen. A fő kérdésem az lenne hogy hogy is vannak ezek, tényleg lehetetlen kimenni úgy hogy huzamosabb ideig kint maradjak és esetleg ha már van munkám stb akkor megkapjam az engedélyt ahhoz hogy ott is lakhassak? Azt már tudom hogy ki kell tölteni egy online kérdőívet és hozzájárulást ehhez, ahhoz, és hogy a jogosítvány érvényes ott is, meg útlevelet kell érvényesíteni, vagy online útlevél kell, de ezt az egyet nem értem. Lehet e vízumot igényelni úgy hogy esetleg ott is maradhassak kint. A másik kérdés, akik ott élnek kint, milyen a véleményük, lehet találni munkát, van normális albérlet, és legfőképpen mennyi pénzből lehet elkezdeni ott az életet. Előre is köszönöm!
U.I.: Nem kérem a negatív hozzászólásokat, meg hogy Amerika ilyen olyan rossz, tudom a rossz oldalát is, nem álomvilágban élek, szeretnék tájékozódni. Köszönöm.
Arra nem szabad számítanod, amit a 5-os ír, hogy a sok fekete-indiai-kínai között kevésbé fognak keresni vagy igazoltatni, vagy ilyesmi.
Ha te rendőr vagy, vajon kit igazoltatsz szívesebben -ha már beosztottak olyan munkára- , olyanokat, akiktől tarthatsz attól, hogy sarokba szorítva érezvén magukat lelőhetnek vagy megkéselhetnek, hogy menekülhessenek, vagy egy nyamvadt kinézetű fehérembert. Nagyvárosról -ahova gondolom mennél- beszélve.
Én is a magamfajtát igazoltatnám szívesebben, akitől -lehet, hogy indokolatlanuk, de mégis - kevésbé tartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!