Amerikában élő magyarok?
Kor/nem?
Családi állapot?
milyen egy napot(ok)? tényleg a gyerekek 9re mennek suliba előtte fürdés, reggeli? délután is tanulnak? a vacsoránál együtt a család?
a szülök hol dolgoznak, dolgozol? (város, mit?)
milyen egy hétköznap? milyen a hétvége?
van a családban magyar hagyomány?
milyenek az ünnepek a nyarak, a szabadidő?
olyan ott az élet amilyenek látjuk a TV-ben?
-40/n
-Házas
-Nem tudom, nincs gyerekünk. De gondolom igen szoktak fürödni és reggelizni is. Együtt vacsorázunk.
-Anyukám nyugdíjas, Budapesten, apósom szintén csak Szegeden. Többi szülö nem él. Én szállodában dolgozom recepciósként.
-hétköznap reggel 4.20-kor kelünk. 7-3-ig dolgozunk. Hétvége szabad. Többnyire itthon vagyunk. Vasárnap templomba megyünk
-mire gondolsz magyar hagyomány alatt?
-ünnep 6 nap egy évben. Álltalában hétfö. Karácsonykor dolgozunk. Szabadság 10 nap évente. Akkor hazamegyünk Magyarországra.
- nem olyan
Jaj. Az USÁ-ban 320 millió ember él. Döbbenetes módon a) nem egyformán élnek b) a legtöbbjük élete egyáltalán nem lenne szórakoztató TV-n. Ez meglepetés?
Én éltem Berkeley-ben, Minnetonkában (nesze neked TV, ez a suburb röviden szerepelt a Keeping up with the Kardashians-ban), Queens-ben és rohadt meglepő módon teljesen mást dolgoztam és éltem. Most Vancouverben élek, Kanadában.
Szintén megdöbbentő módon nem mindenhol kezdődik az iskola ugyanakkor. [link]
A házifeladat mennyiségéről [link] ez egy érdekes kutatás -- a kérdésed megint értelmetlen, természetesen, hiszen életkor és iskolája is válogatja de házifeladat az esetek túlnyomó többségében van.
Szabadidő az USÁ-ban iszonyú kevés, nincs törvényes előírás egyáltalán, vannak olyan cégek ahol egyáltalán nincs fizetett szabadság, a legtöbb helyen a hat nagy ünnepnapon azért elengedik a népeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!