San Francisco-ba utaznék a nyáron, ehhez tudnátok tanácsokat adni?
1. Odakint szokás előre zárolni X összeget.
2. Ne a városban keress szállást,inkább valamely külső részen.
3. Ne bliccelj a tömegközlekedésben!
Ne SF-ban szállj meg, hanem a BART vonal mentén valahol pl. Berkely vagy Milbrea. Sokkal olcsobb a szallas es vannak viszonylag megfizethető motelek is. Amikor mi eloszor mentünk a Bay Area-ba, szintén Berkeley-ben szálltunk meg egy Best Value inn-be előre foglaltunk helyet, innen 45 perc alatt benn voltunk a városban.
Én semmiképpen nem mennék olyan helyre, ahol shared bathroom van.
Nem szokatlan, hogy foglalasnal leveszik a penzt a szamlarol.
Szerintem ez szallas fuggo.
En mindig az Expediat hasznalom es rengetegx foglaltam, es kb. 50-50%ban elore levettek a penzt, illetve a kicsekkolasnal fizettem.
Moteleket keress ne hoteleket. Travelodge, Motel 6, Super 8 stb. Ezeknel van sajat furdoszoba, nem kell osztozni.
A varoson kivuli szallas is jo otlet lehet. Nalunk mindig volt kocsi mikor SF-be mentunk, vagy sajat autoval vezettunk oda, vagy repultunk es helyben bereltunk, szoval mehettunk volna messzebb is a varostol, de valahogy mindig a "kozpontban" sikerult szallast talalni. Ha berelsz kocsit, akkor a szallas oldalan erdeklodj a parkolas utan mert van motel amelyiknel extrat kell fizetni parkolasert, illetve van olyan ahol csak utca parkolas van :(
Esetleg még bármilyen tanáccsal el tudnátok látni? Mi az amit tudni kell annak, aki még soha nem járt arra? :) Időjárással kapcsolatosan például? Jól olvastam, hogy melegebb ruhákat érdemes vinni? Illetve ami még nagyon foglalkoztat, ha kint veszek pl. valamilyen elektronikai cikket, vagy ruhát stb., és azt hazahoznám, akkor azután fizetni kell a reptéren? Vagy hogy működik ez?
Illetve mi az, amit feltétlenül érdemes megnézni? Az úgymond közismert turisztikai látványosságokat nyilván, de esetleg tudtok mást is javasolni? Például melyik részről érdemes megcsodálni a Csendes-óceánt? Hol szoktak szörfözni? :)
Mivel nincs kozvetlen jarat Magyarorszag es az USA kozott, haza mar egy masik europai orszagbol fogsz erkezni ezert olyan, hogy vamvizsgalat mar nincsen otthon.
Ha kereskedelmi mennyisegu ajfon van a borondben, akkor azt lehet hogy a nemet vagy angol vagy akarhova erkezel vamosok megvizsgaljak, de ha veszel egy telot, egy laptopot meg egy fenykepezot, akkor sima ugy, ugy csinalsz mintha mar utazas elott is nalad lett volna, ezert termeszetesen az oridzsi csomagolast kidobod, arcimket leveszed!
Vigyel szel vagy esokabatot, vagy egy pici ernyot, mert barmikor eshet. Vigyel hatizsakot amiben cipeled ezeket.
Ross dress for less-ben talalsz jo ruhakat/cipoket, Best Buy-ban talalsz elektronikai cuccokat, illetve Apple boltban amit kell.
Idojaras fuggo, de lehet kismotort vagy biciklit berelni. Ez elengedhetetlen, ha a hidon at akarsz menni. Vagy befizetsz ilyen buszos turara, amivel atvisznek a hidon. Gyalog ne indulj, hacsak nem vagy nagyon bator es fit. Kb. 5km-es a tav es tobb ora, es ha olyan az ido, akkor a szel a hid kozepen nagyon genya tud lenni...
Nagyon-nagyon szépen köszönöm a sok segítséget, aranyosak vagytok! Igyekszem mindent észben tartani. :)
Esetleg még abban tudtok segíteni, hogy az étkezés nagyjából mennyibe kerül? Gondolok olyasmire, mint egy hambi, hot dog, szimpla reggelinek való étel, esetleg egy olcsóbb, vagy középkategóriás étterem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!