Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Duty free? Onnan bármit...

Duty free? Onnan bármit felvihetek?

Figyelt kérdés
Sziasztok azt szeretném megtudni hogy a repülőtéren ugye csak 10 X 10 ml es flakonban lehet folyadékot felvinni a gépre, de a dutyfreeben vásárolt pl 1,5 literes ásványvizet felvihetem?

2014. dec. 21. 22:49
 1/8 anonim ***** válasza:
5%
Amennyiben a másfél liter nem több 10×10 ml-nél, akkor igen.
2014. dec. 21. 23:07
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Amit a biztonsági ellenőrzés után vásárolsz, felviheted, akár étel, ital, nincs mennyiségi korlátozás.(pontosabban a kézipoggyászodba férjen azért bele.)
2014. dec. 21. 23:14
 3/8 anonim ***** válasza:
79%

A kettes számú válaszoló mellett foglalok állást.

De misem egyszerűbb, mint rákeresni Google-ön?

Lám az első találat meg is adja a megoldást:

[link]

"A biztonsági vizsgálat, a ruházat és a kézipoggyász átvilágítása után az utasok a tranzit területére érkeznek, ahol szabadon válogathatnak az üzletek, éttermek kínálatából. Az itt vásárolt termékeket – beleértve a folyadékokat is – szabadon felvihetik a repülőgép fedélzetére, mert ezek már átestek a biztonsági ellenőrzésen."

2014. dec. 21. 23:16
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm midenkinek :) egyébként igen én ezt már elolvastam minimum 3 szor de nem voltam benne biztos ez miatt a mondat miatt:

"A nemzetközi biztonsági szabályoknak megfelelően folyadék csak kis mennyiségben és különleges csomagolásban juthat a repülőgép fedélzetére. " ezért megkérdeztem :) oké hogy ezt még az ellenőrzés előttre vonatkozik de végül is ha utána vásárolok az is a fedélzetre jut ezért nem volt egyértelmű.

2014. dec. 21. 23:25
 5/8 anonim ***** válasza:
Így van, felviheted!
2014. dec. 21. 23:26
 6/8 anonim ***** válasza:

Csak arra vigyázz, hogy ha átszállsz, ott is lehet biztonsági ellenőrzés beszállás előtt és elvehetik. Átszállás nélküli utazásnál nincs ilyen gond. Illetve annyit vásárolhatsz, amennyi az érkezési ország vámszabályai szerint bevihető, különben kifelé menet a vámellenőrzésnél elvehetik/vámot fizettetnek.

Persze ezt általánosságban mondom, nyilván nem egy 1,5 literes vízre vonatkozik.

2014. dec. 24. 11:24
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen erre is gondoltam hogy akkor nem e veszik el de végülis nem szeretném megvenni a repteret meg amúgy is az átszállás és a második ellenőrzés után szeretnék venni 1-2 liter vizet meg valami rágcsálni valót ami egy 13 órás út alatt azért gyanítom elfogy :) tehát ez a veszély nem fenyeget. Köszönöm a válaszokat :)
2014. dec. 24. 22:22
 8/8 anonim válasza:

Elvileg minden amit a Duty-Free üzletben lehet kapni felvihető a gépre.

Nem szó szerint mert egy egész boltot nem hiszem hogy felvihetsz magaddal...

2015. jan. 2. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!