Mexikó északi része tényleg olyan veszélyes? Aki járt arra mi a tapasztalata?
Mexikó hatalmas ország, ne lehet egy teljes részére egyszerűen kijelenteni, hogy veszélyes. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy Észak-Keleket Magyarország veszélyes, mert BAZ megyében sok a cigány. Nem lehet általánosítani egy sztereotípiát egy nagy kiterjedésű földrajzi területre.
Mexico City az egyetlen, ami szerintem nagyon nem ajánlott, mint a Föld legnépesebb és egyben legnagyobb bűnözési statisztikájú városa, napi átlag 30 gyilkossággal.
Mindazonáltal többször jártam Mexikóban, több keleti parti településen, és azt kell mondjam, ezen a területen semmilyen negatív tapasztalatot nem szereztem. Ellenkezőleg, nagyon kedvesek a mexikóiak, érezhetően többre tartják az európai embert az USA-ból érkezőknél.
ne kérdezd már meg naponta
menj ki nézd meg
Kedves 7. válaszoló!
Azért Mexico City-t semmiképp nem hasonlítanám Európa fővárosaihoz biztonságban. Napi átlag 30 gyilkosság Párizsban és Londonban, Mexico City-hez hasonlóan? Ne vicceljünk már! És Európán teljesen természetes, hogy értékes dolgokat viselünk (pl. értékes óra), és senkit nem ér semmi bántódás, míg Mexico City-ban valóban nem tanácsos tanácsos Rolex órával sétálgatni teszem azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!