Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » USA-ban melyik városokat...

USA-ban melyik városokat "kötelező" megnézni? (tovább lent)

Figyelt kérdés
Szeretnék majd kimenni campleaders-el olyan programra h két hónap munka 1hónap vagy pár hét utazás.A pénz amit a munkáért adnak kb 1000$ valamennyivel ki tudom egészíteni otthonról ha már ott vagyok de azért nem rengeteggel.A három város amit nem szeretnék kihagyni az New York,Las Vegas,Los Angeles.New Yorkban szeretnék kb egy hetet tölteni a másik kettőben 3-4 napot.De elkezdtem repjegy hotel stb árakat megnézni és ez így már inkább a 2000dollárhoz közelít.New York kihagyhatatlan szóval a másik kettő közül melyiket ajánlanátok inkább? Las Vegas nagyon olcsó és biztos nagy buli Los Angeles meg ugye tengerpart hollywood stb..vagy ha mindkettőt belesűrítem akkor valamelyiken kevesebbet kell maradnom melyikre szánjak kevesebb időt vagy melyiket hagyjam ki szerintetek?

2014. júl. 24. 19:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Magára Las Vegasra - szerintem - nem érdemes 4 napot szánni, viszont ha a közelében lévő természeti szépségeket is felfedezed, akkor már jobban megéri.

LA engem nem igazán vonz, túl sok látnivaló nincs. Ha átrepülnék a nyugati partra, akkor már San Fransiscóba is elmennék, meg nemzeti parkokba, több helyre. Olyanra nem gondoltál, hogy vagy csak keleti, vagy csak nyugati part, és jövőre a másik? Ez a kettő együtt elég drága lesz.

2014. júl. 24. 21:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

New York klassz, ahogyan a keleti part nagyvárosai is (Boston, Washington).

De Vegasról szívem szerint én is lebeszélnélek. Semmi újat nem fog adni NEw York után, maximum rengeteg rulettet és nyerőgépet, de ezért annyira kár oda menni!

Nézd meg a partvonalat, San Diegotól San Franciscoig, vagy menj el a csodálatos nemzeti parkokba, van arrafele elég sok (halál völgye, josemitee, grand canyon).

Vagy menj le Floridába nézz csatangolj el Key Westre, de ha kérhetlek, ne higgy a vegast dicsőítőknek.

Gagyi az egész.

2014. júl. 24. 21:55
 3/8 anonim ***** válasza:
93%

Vegas semmi újat nem ad NYC után? Ezzel azért vitatkoznék... voltam azért pár helyen a világon, a fent felsoroltakban is. Las Vegas viszont (lehet, hogy csak számomra, de nekem ez a véleményem) semmihez sem volt hasonlítható. És nem azért, mert nagy pókeres vagyok, vagy szerencsejáték rajongó... egyszerűen végigsétálni a Stripen, megnézni a kaszinókat mindenképpen érdemes. Minden kaszinó más, mintha egy más világban lennél.

Túl sokat nem kell maradni mondjuk (kb. 3-4 éj), így, hogy mást is meg szeretnél nézni.

Mondjuk ha már ott vagy, a Grand Canyonhoz érdemes elmenni.

Tehát szerintem, ha nem szeretnéd úgy, hogy idén mondjuk keleti, jövőre pedig nyugati part, akkor:

-NYC kihagyhatatlan

-Vegas kihagyhatatlan (lehet vitatkozni, ez a véleményem)

-LA-nél Hollywoodon és az óceánparton kívül nincs sok minden, döntsd el, hogy az érdekel-e

-San Francisco sokaknak nagyon tetszik (kicsit nyugodtabb város mint az eddigiek)

-DC-ben sincs túl sok dolog, de közel van NYC-hez, tehát körül lehet nézni

2014. júl. 25. 22:07
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi:) Igen Las Vegast a grand canyonnal összekötve nézném meg Los Angelesben meg az alap látnivalókon kívül talán az universal filmstúdiót vagy nem tudom hogy hívják nézném meg de igen LA-n én is gondolkozom mert rengeted híresség nagy események stb de ebből valószínüleg semmit nem látnék szóval még eldől..Esetleg vettetek már részt ilyen programon?Írnátok róla egy kicsit?:)
2014. júl. 25. 22:16
 5/8 anonim ***** válasza:

#3 vagyok.

A Grand Canyonnál helikopteres sétarepülésen voltam, csodás látvány, lenyűgöző. A Skywalkon nem voltam, így nem tudok nyilatkozni vele kapcsolatban. Nyilván olcsóbb, mint a helikopter, de összehasonlíthatatlan... és a helikopter egyáltalán nem megfizethetetlen árban van, és hajózás is van vele a Colorado folyón.

Az Universal Studios-ban is voltam. Ha odamész, egy dologra mindenképp számíts: sorbanállásra. Hacsak nem fizetsz rá az alap belépőre, hogy kikerülhesd a sort, sok dolgokra várnod kell. Mikor én voltam kb. 30-40 percet kellett várni, ez biztos van hogy több, van hogy kevesebb. Viszont ahova bejutsz, ott érdekes, szórakoztató dolgokat látsz (személyes véleményem, mivel érdekelnek a filmek), tehát a várakozást leszámítva szerintem megéri. :D

Igen, Hollywoodban körülbelül végigsétálsz (végiglökdösődsz a tömegben) a csillagokon, megnézed a kéz- és láblenyomatokat, lefotózod a betűket a hegyen, megnézed az Oscar díjátadók helyszínét, veszel egy műanyag Oscar-díjat, és ennyi. Számodra híres embert 99% hogy nem fogsz látni. :D

2014. júl. 25. 22:43
 6/8 anonim ***** válasza:
San Diego és környéke , ha már ott vagy akkor ugorj át Mexikóba
2014. júl. 26. 18:33
 7/8 anonim ***** válasza:

persze... szerintem ha élve haza akarsz jönni, ne menj a mexikói határ közelébe. :D Enyhe túlzással... nem éri meg semmiképpen átmenni, főleg, ha ilyen kevés időd van, és az USA érdekel.

Szerintem San Diego sem éri meg ha kevés időd van, igaz, nagyon közel van LA-hez, van állatkert, meg SeaWorld, de szerintem nem versenyezhet a többivel: NYC-Vegas-LA-San Francisco.

2014. júl. 26. 20:05
 8/8 szabina555 ***** válasza:

szerintem ha Vegast és LA-t sem akarod kihagyni, akkor New Yorkra csak 4-5 napot szánj (annyi idő is alatt megnézel kb.mindent), mert NYC rohadt drága, és 2-3 nap alatt annyit spórolhatsz hogy elég legyen a Nyugati-parta.

Skywalkra nem éri meg elmenni, 45 dollár körül van, és nem készíthetsz képet. Grand Canyont olcsóbban is meg lehet őszni, bőven, nem kell helikopterezni, sem hajózni, csak béreltek többen egy autót és kész is.

én am.két nyarat is kint töltöttem így, szal ha érdekel bővebb info bármiről, írj privit.

és ismerek jó pár embert aki 1000 dolcsiból megcsinálta ezt, amit te akarsz, tehát nem kell lemondanod semmiről.

plusz azt is vedd figyelembe, hogy nem tudhatod hova kerülsz táborba, ahhoz mi van közel. lehet épp LA közelébe, akkor azt a day offokon letudod. tehát am.fölösleges ennyire előre tervezned. plusz akint kötött barátságok is befolyásolnak majd :)

2014. aug. 22. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!