Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Amerikai állampolgár leszek?

Amerikai állampolgár leszek?

Figyelt kérdés
Ha a szüleim kimennek és anyukám terhes és ott szül meg akkor én amerikai állampolgár leszek? És ha igen akkor a szüleim is? Vagy az ilyen h működik akkor meg a magyart kéne nekem kérvényezni ha visszajövünk?

2014. júl. 5. 20:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
fG amugy szerintem rosszul tudod :) mar csak azert is kell vinni az anyakonyvi kivonatodat magaddal mert egyes allamokban a valasztasoknal elengedhetetlen de ez csak 1 pelda :)
2014. júl. 9. 10:41
 12/12 fGhw39-84th ***** válasza:

"fG amugy szerintem rosszul tudod :)"

[link]

"Születés anyakönyvezési kérelem benyújtásához az alábbiak szükségesek:

...

A magyar állampolgár szülők magyar állampolgárságát igazoló okirata (ez lehet: érvényes magyar útlevél, érvényes magyar személyi igazolvány, vagy egy évnél nem régebben kiállított magyar állampolgársági bizonyítvány)."

De, ha jobban belegondolsz, ha valaki nem letelepedési céllal megy külföldre, akkor minek vinné magával az útlevelen felül a születési anyakönyvi kivonatot? Ahogy az előző válaszoló leírta, az egyspeciális eset, mert a zk-hoz szükséges. Viszonylag sok ismerősömnek született külföldön gyereke, úgy, hogy a szülők nem letelepedési céllal éltek külföldön. (mondjuk viszonylag kevésnek volt annyira sürgős a gyerek magyar állampolgárságának elintézése, hogy azt még kinn megcsinálják.)

A választásos dologgal kapcsolatban is vannak kételyeim. Bár nem ismerem a pontos szabályozást, de amennyire én látom, a voter regisztrációhoz a születési anyakönyvi kivonat vagy egyátalán nem szükséges, vagy csak opcionális.

2014. júl. 9. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!