New Yorkba mennyi költőpénz kellene szűk egy hétre?
A weboldal erdekes, de informacio nem teljes. Peldaul, a kedvezmenyes kozlekedesi jegy csak rokkantoknak es nyugdijasoknak jar, egy fenykepes igazolvany formajaban adjak ki, nem vasarolhato metro allomasokon. Tehat mint turistanak, teljes arat kell fizetned. Talan megerne egy 7-napos Unlimited jegyet venni. Ha megse, jo tudni, hogy egy utazas araban van egy atszallas, buszrol buszra, buszrol metrora vagy forditva. Vigyazni kell ugynevezett Selected buszoknal, ahol kinti automataban kell fizetni, nem a szokasos modon buszon belul.
Metro North, ami varoson kivulra megy (peldaul Bronxi allatkertbe) eleg draga, de szombat-vasarnap van ugynevezett CitiTicket, ami 4 dollarba kerul.
A belepok mindenhova nagyon dragak, talan erdemes lenne mevenni egy City Pass berletet. Az se olcso, de viszont minden fontosabb latvanyossag benne van.
Szerintem heti 300 dollar kicsit szuk lesz, inkabb 500 kellene, mivel, ahogy mondtam, New Yorkban minden nagyon draga. Evest lehet olcson meguszni, foleg ha nincsenek nagy igenyeid, de muzeum latogatas, es kozlekedes (ami fontos, mert New York oriasi) nem egy olcso mulatsag.
Es ido is kell hozza, peldaul Empire State Buildingben, es Szabadsag Szobor Muzeumban oriasi sorok vannak. El se kerulni.tudom kepzelni, Mahattani szallas mennyibe fog kerulni, de hat az is New Yorkhoz tartozik.
4: Olyan jegyet akarok venni, amivel bármire felszállhatok. Belépős helyre talán csak az Empire State Buildingbe mennék, meg esetleg valamelyik este valami rockklubba megnézni valami koncertet. A néhai WTC helyén csak a park és a tornyok helyei érdekelnek (ha jól tudom az ingyenes), a múzeum nem annyira. A Szabadság-szobrot is csak őt magát nézném meg (az is ingyenes, vagy nem?).
Kb. jövő nyárra tervezném a dolgot. Esetleg szívesen vennék javaslatokat arra is, hogy milyen magyar nyelvű útikönyvet vegyek New Yorkról.
Kedves Kerdezo,
Legjobb lenne Unlimited Ride 7-napos jegy, ami osszes buszra (ezpressz buszok kivetelevel) es metrora ervenyes. Ha expressz buszokat is akarod hasznalani, az 55 dolarba kerulne 7 napra. Empre State Buildingre tobb fajta jegy van, ha megelegszel kevesbe szep latvannyal, 86-emeletre felmehetsz 29 dollarert, ha hajlando leszel nagyon hosszu sorban allni. Ha ki akarod kerulni a sort, az mar 50 dollar lesz,
folytatom:
ha a legfelsobb emeletre akarsz menni soron kivul, az mar 70 dollar lesz.
Szabadsag szobor se ingyenes, ha be akarsz menni. Es nyaron nagyon nehez bekerulni. Talan eleg ha kivulrol nezed, de akkor is oda kell menni komppal, amiert fizetni kell. Viszont Ellis Islanden Immigration Museum ingyenes es nagyon erdekes. Ingyenes a Staten Islandre indulo komp, ahol mindig rengeteg a turista, fantasztikus kilatas miatt Manhattanra.
Tovabbra is azt ajanlom, vedd meg CityPass berletet, kb 100 dollarba kerul es tobb helyre ervenyes, soron kivul be lehet menni vele. Mindazt lehet interneten keresztul intezni, ha vanhitel kartyad, akar Magyarorszagrol is megveheted.
Erezd jol magad, New York egy nagy elmeny.
napi 100 dollárral számolhatsz MINIMUM
ez nem kecskemét, itt minden más, lépten nyomon olyan termékek szolgáltatások látnivalók vannak amit ki akarsz próbálni, volt olyan nap hogy 400 dollárt tapsoltam el
egy centet se bántam meg
ez teljesen igényfüggő. nekem volt olyan nap, mikor 2 dollárt költöttem csak, azt is egy ebédre. úgyhogy itt a napi pár dollártól kezdve a határ csillagos ég. NYC elég drága, de meg lehet találni az olcsóbb helyeket is, sőt vannak is. a szállás alapvetően drága, de tudom ez nem volt kérdés.
unlimited metro kártyát mindenképp vegyél, ha 2 napnél többre mész.
belépőkre átlag 25-30 dollárt számolj, ha nem veszel se City Passt, se New York Passt. múzeumok legtöbbje tart ingyenes napot, vagy alapból donation alapon megy a belépő, tehát annyit fizetsz belépőnek, amit akarsz.
ha pl.van reggeli a szállásodon, akkor azon alapból lehet spórolni. ill.nem mindegy h.minden nap mekin, pizzán és hotdogon élsz-e, vagy elmész lttermekbe enni, vagy h.eszel-e fagyit, stb. egy víz, üditő kb. 2 dollár (legalábbis nekem így rémlik), de am. a csapvíz is tökéletesen jó.
szal ebben a városban tényleg rajtad múlik, hogy mennyit költesz, kiélvezel mindent, vagy kicsit spórolsz, de úgyis marha jól érzed magad. enjoy. :)
ja, a szabadság-szobrot vagy úgy nézed meg, hogy egy hajótúrán előtte, vagy a már említett ingyenes Staten Island-i komppal, ami messzebb visz tőle, vagy az oda szervezett hajóútnál, ami azt hiszem 18 dollár körül van és ezzel a hajóval tudsz utána elmenni Ellis Island-re és akkor ott csak kiszállsz (ZSabadság-szobornál), vagy felmész még a koronába is, mai plsz pénz, az nemtudom már hogy van, amikor én volt akkor zárva volt még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!